Haberler

Boncuk Dizmekle Başladığı Mesleğinde İhracatçı Oldu

Güncelleme:

Hayalini gerçekleştirerek KOSGEB ve BUSMEK'in desteğiyle ev tekstili firması kuran girişimci Koçancı, eşinin tasarımlarıyla masa örtüsü, pike gibi ürünler imal ediyor.

CEM ŞAN - Bursa'da yaşayan ve çocukluğundan bu yana tekstille uğraşmak isteyen bir kadın, önceki yıllarda danteller boncuk dizmekle başladığı mesleğinde kendisini geliştirerek "girişimcilik kursu"na katıldıktan sonra açtığı iş yerinde eşiyle ürettiği ev tekstili ürünlerini ihraç ediyor.

Girişimci Zeynep Koçancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, liseyi bitirdikten sonra bir dokuma fabrikasında ön muhasebeci olarak işe başladığını ve böylece ev tekstili sektörüne adım attığını söyledi.

Çocuğunu dünyaya getirince çalışmaya ara verdiğini belirten Koçancı, daha sonra bir yakınının kapatmak üzere olduğu dantel imalathanesindeki Fransız dantellerini görünce çok heyecanlandığını anlattı.

İmalathaneden bu dantelleri alıp boncuk dizmeye başladığını aktaran Koçancı, "Boncuk işi büyüyünce komşularımdan destek aldım. Böylece boncuklama ekibim oldu. Bu defa heyecanım daha da arttı. Bu dantelleri ürüne dönüştürmeye başlayınca çevremdeki bazı kişilerden, 'Evde oturuyorum, dışarıda çalışamıyorum. Ben de dikebilir miyim?' gibi teklifler aldım" diye konuştu.

Ev tekstili sektöründe ilerlemek istediği dönemde Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) desteklerinden yararlanmaya karar verdiğini ifade eden Koçancı, bu kuruluş ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları Merkezinin (BUSMEK) ortak yürüttüğü "girişimcilik kursu"na katıldığını bildirdi.

Kurs sonunda aldığı sertifikayla KOSGEB'e başvurarak aldığı destekle ev tekstili firmasını bir aile şirketi olarak kurduklarını dile getiren Koçancı, şunları kaydetti:

"İlk bakışta bir çeyiz firmasıyız. Bir insanın çeyizine gerekli olacak her şeyi yapıyoruz. Bunun yanı sıra bir de sirkülasyonlu ürünlerimiz var. Toptancılara ürün veriyorum, onlar da yurt dışına satıyor. Yurt dışına daha çok masa örtüsü, salon takımları ve pike gibi ürünler gönderiyoruz. Yaptığımız çok ağır ürünleri de birkaç defa Suudi Arabistan'a gönderdik. Firmamızı açtıktan sonra kendi işini bırakıp benimle çalışmaya başlayan eşim, desen tasarımı yapıyor. Sirkülasyonu yüksek olan bir dönemde yaşıyoruz. Desen olmadan ne danteli yapabiliyorsunuz ne de makineyi çalıştırabiliyorsunuz. Eşimin desen bilgilerini kendi bünyemizde kullanmaya karar verdik. Ona tasarım yaptırıyoruz, dantele uyguluyoruz."

En fazla ihracatı Azerbaycan ve Rusya'ya yapıyorlar

İş yerinin Yıldırım ilçesinde bulunduğunu söyleyen Koçancı, farklı nedenlerle düzenli bir işte çalışamayan bazı kadınların da evlerinde firma için üretim yaptığını aktardı.

Ürünlerinin hassas olduğunu, boyanmaması gerektiğini vurgulayan Koçancı, "Evlerinde boş oturup mali sıkıntı çeken kadınlar vardı. Onlara bu işleri fason olarak veriyoruz. Evlere kumaşları, dantelleri götürüp hafta sonu dikilen işleri toparlayıp iş yerimizde kalite kontrolünü yapıyoruz. Hem onların istihdamını sağlamış hem de işlerimizi kolaylaştırmış oluyoruz. Şu anda evinde çalışan 11 kadın var ama boncuklarımızı işleyen kişi sayısı 50'den fazladır" ifadesini kullandı.

Koçancı, ürünlerini en çok Azerbaycan ve Rusya'ya, daha sonra Çeçenistan'a gönderdikleri bilgisini vererek, bazı Arap ülkelerine de ihracata başlayacaklarını sözlerine ekledi. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Rusya Federasyonu Azerbaycan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title