Haberler

Bombalı Saldırıda Ölen 2 Kişi Tunceli'de 20 Bin Kişi Tarafından Uğurlandı

Ankara'daki intihar saldırısında ölen Mesut Mak ile Adil Gür, Tunceli'de yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı törenle gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ankara'daki intihar saldırısında ölen Mesut Mak ile Adil Gür, Tunceli'de yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı törenle gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ankara'daki intihar saldırısında yaşamlarını yitiren İzmir'de Tarım-Orkam Sendikası yöneticisi ve Emek Partisi üyesi Mesut Mak ile 1980 askeri darbesinin ardından gittiği yurt dışından özel izinle Türkiye'de bulunan Emek Partisi üyesi Adil Gür' için memleketleri Tunceli Cumhuriyet Meydanı'nda cenaze töreni düzenlendi. Törene HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Tunceli milletvekilleri Ali Can önlü ve Edibe Şahin, Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, sendika yöneticileri, sivil toplum örgütleri ile yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Mak ile Gür'ün yakınları törende tabutlara sarılarak gözyaşları döküp, ağıtlar yaktı. Ölenlerin yakınlarının sinir krizleri geçirdiği cenaze töreninde konuşan HDP Tunceli Milletvekili Edibe Şahin, barış isteyenlerin düzenlemek istediği mitingin kana bulandığını belirterek, "Artık bölge halkı güven içinde değil, Cizre, Silopi, Amed, Nusaybin ve Silvan'da yaşananlar ortada. Bu halk diyor ki; 'Ben kendi güvenliğimi alırım.' Öz yönetimi ile cevap veriyor, İşte bu öz yönetimin bugün Türkiye'nin ihtiyacı olduğu daha net ortaya çıktı. Artık Türkiye'nin her yerinde bu tekçi iktidara tek cevap vererek tekçiliğe karşıyız" dedi.

TÜZEL: HESAP SORACAĞIZ

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, hükümeti sert dille eleştirip, son gelişmelerin vahşet olduğunu belirterek, bugün Türkiye'nin birçok yerinde cenazelerin toprağa verildiğini ve acı, grev, direniş olduğunu söyledi. Tüzel, şöyle dedi:

"Bu ülkeyi yönetenleri iyi tanıyoruz, şimdiye kadar halklarımız üzerinde gerçekleştirilen katliamların arkasındaki güçleri iyi biliyoruz. 10 Ekim günü Ankara'nın göbeğinde bomba patlatan İŞİD militanlarını, bu cihatçılara kimlerin kapılarını açtığını, kimlerin bunları besleyip büyüttüğünü de çok iyi biliyoruz. Hepimizin herhalde aklına düşünüyor neden patlatılan bu bombalar, neden bu devlete, hükümete, faşizme karşı, savaştan beslenen kandan beslenen güçlere karşı ayağa kalkan boykot, grev, miting, yürüyüş, panel forum düzenleyen halk güçlerinin içersinde patlatılıyor? Neden devrimci, sosyalist ve barış güçleri içersinde bu katliamlar tertipleniyor? Neden bir tane devlet gücü devlet temsilcisinin bundan canı yanmıyor? Aksine polisi, bakanı bizim karşımıza geçerek gülerek seyrederek konuşuyor. İşte bunlar bize bu katliamın kimlerin tertiplediğini çok iyi gösteriyor. Onlardan hesap soracağız."

Levent Tüzel, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın saldırıda hayatlarını kaybedenler adına başsağlığı mesajı almaya haklarının bulunmadığını öne sürerek, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı, Başbakan onlar gerçeği söylemiyorlar. Onlar bizi temsil etmiyorlar. Bu devlet, bu acımasız katliamlar tertipleyen, can alan, diktatörlük kurmak isteyen bu devlet bizi temsil etmiyor. Onlar bizim acımızı temsil edemezler, bizim adımıza başsağlığı mesajı kabul edemezler. Biliyoruz k,i Türkiye'de ve Ortadoğu coğrafyasında bir tarafta halkları kanla boğmak isteyen, sindirmek isteyen emperyalistler, kapitalistler ve onların gerici işbirlikçi yöneticileri diğer tarafta bizler, mazlum halklar, barışseverler, acımasızca katledilenler, sömürülen işçi sınıfı ve 9 yaşındaki küçük çocuktan 70 yaşındaki insanımızı katleden acımasızlar karşısında dim dik ayakta duran halklar var halklar var."

Konuşmaların ardından Mesut Mak ile Adil Gür'ün cenazeleri vatandaşların omuzlarında 3 kilometre uzaklıktaki Tunceli Cemevi'ne götürülürken, Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi önündeki zırhlı araçlardaki polislerin cep telefonu ile görüntü çekmeleri gerginliğe neden oldu. Cenaze tertip komitesinin araya girmesiyle gerginlik büyümeden önlendi. Cemevinde dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından Mak ile Gür, Atatürk Mahallesi Asri Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi. - Tunceli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Tunceli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title