Haberler

Bombalara Karşı Sofralar, 82. Sofrayı Gönül Şahin İçin Kurdu

Bombalara karşı Sofralar, Galatasaray Meydanı'ndaki 82'nci sofrayı, geçtiğimiz günlerde Avcılar'da denize atlayarak intihar eden hayvan hakları aktivisti Gönül Şahin için kurdu.

Bombalara karşı Sofralar, Galatasaray Meydanı'ndaki 82'nci sofrayı, geçtiğimiz günlerde Avcılar'da denize atlayarak intihar eden hayvan hakları aktivisti Gönül Şahin için kurdu.

Market ve manavlardan topladıkları israftan kurtarılmış, yenebilir gıda artıklarını kullanarak yaptıkları vegan yemekleri her çarşamba Galatasaray Meydanı'nda kurdukları sofrada paylaşan Bombalara Karşı Sofralar grubu, 82'nci sofrayı, geçtiğimiz 13 Mayıs gecesi, ardında bir mektup bıraktıktan sonra denize atlayarak intihar eden arkadaşları hayvan hakları aktivisti Gönül Şahin anısına kurdu.

Bombalara Karşı Sofralar grubu üyesi Güray Tezcan, grup adına yaptığı basın açıklaması öncesinde, 'Bana nefes almak için yer bırakmadınız' diyerek intihar eden Gönül Şahin'in, uğruna mücadelesini sürdürdüğü savaşsız, sömürüsüz, işkencesiz bir dünyada yaşama dileği olduğunu belirtti. Tezcan'ın okuduğu basın açıklamasında şu görüşler yer aldı

"Bombalara Karşı Sofralar olarak bizi yan yana getiren şey dünya üzerindeki güçlünün güçsüze doğrudan veya dolaylı uyguladığı ayrımcılığa, şiddete, sömürüye, baskıya ses çıkarmak. Yani sözde 'kıskançlık'tan öldürülen kadınların; uluslararası savaş yüzünden denizde boğulan mülteci çocukların; derisi için eti sütü için acı çektirilen milyonlarca hayvanın; tektipleştirilmeye, dili unutturulmaya çalışılan, işkenceye maruz bırakılan insanların, rezidans olmak üzere kesilen ağaçların, göç yollarını şaşıran kuşların yanındayız. Gönül'e nefes alacak yer bırakmayan, bizi çepeçevre saran bu nefret ve hırs dolu düzene karşı var olabilmek için sırtımızı birbirine yaslayan, paraya ve uzmanlara muhtaç olmamak için bildiğimiz ve yapabildiğimiz şeyleri birbirimizle paylaşan, bir başkası için çalışma düzenini mümkün olduğunca reddeden insanlarız.

Gönül, birlikte yola çıktığımız, birlikte yorulduğumuz, düşündüğümüz, tartıştığımız, birlikte soluklanacak mecralar yarattığımız, birlikte hayal kurduğumuz arkadaşımız, canımızdı. Sofralar için çok yemekler pişirdi, işgalevlerine hayallerini ve gücünü katarak ortak ve kirasız yaşamı inşa etti, tacize karşı çok bağırdı. Etrafımızı çepeçevre saran nefret ve zulüm çemberinin günbegün daralması sonucu Gönül bu dünyadan gitmeyi seçti. Tanrı'yı reddettiğini ve hiçbir dini ritüel istemediğini açıkça beyan etmesine karşın toplum baskısı sonucu kendi isteğine uygun bir uğurlama gerçekleştirilmedi. Canımız Gönül'ün hayallerini ve mücadelesini paylaşıyoruz, birlikte hayal etmiş olduğumuz hayatı örmeye devam edeceğiz.

Açıklamanın ardından, grup üyelerince pişirilen vegan yemekler, isteyenlere dağıtıldı. Yemek dağıtımının ardından Gönül Şahin'in yazdığı son mektup okundu.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Galatasaray Meydanı Avcılar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title