Haberler

İstanbul'da Öldürülen Kadın Bombacılar Kamerada

Güncelleme:

İstanbul'da öldürülen 2 kadın teröristin geçen martta Kağıthane'deki Adımlar Dergisi'ne bomba koyarken görüntüleri ortaya çıktı. Teröristlerden biri, Figen Yüksekdağ ile birlikte yöneticilik de yapmış.

İstanbul'daki hücre evi operasyonunda çıkan çatışmada ölü ele geçirilen MLKP'li Şirin Öter ile Yeliz Erbay'ın 25 Mart'ta Kağıthane'deki Adımlar Dergisi'ne, 1 kişinin öldüğü 3 kişinin yaralandığı, saldırıyı düzenleyen 2 bombacı olduğu açıklandı. Kamera görüntülerinde belirlenen Şirin Öter ile Yeliz Erbay'ın tanınmamak için kasket ve türban taktıkları, bu saldırıdan sonra da birçok eyleme katıldıkları belirlendi. Ayrıca teröristlerden Yeliz Erbay'ın, HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ ile birlikte Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nde (ESP) uzun yıllar yöneticilik yaptığı ortaya çıktı.

POLİS İZLERİNE GAZİOSMANPAŞA'DA ULAŞTI

Bayrampaşa'da üç hafta önce, görevden dönen Çevik Kuvvet otobüsünün geçişinden hemen sonra meydana gelen patlama ile ilgili olarak çalışma başlatan İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi ve İstihbarat Şubesi ekipleri, eylemin yasadışı MLKP örgütünün kadın bombacıları Şirin Öter ve Yeliz Erbay tarafından yapıldığını tespit etti. Kentte geriye dönük yaşanan diğer olayları da mercek altına alan polis, iki MLKP'linin izine Gaziosmanpaşa'da ulaştı.

APARTMANI YIKABİLİR

Semtteki 1149. sokaktaki bir evde yaşadıkları anlaşılan iki kadın şüpheliyi yakalamak için önceki gece operasyon yapan polis ekibine operasyon sırasında ateş açıldı. Yaşanan çatışma sonrasında, Öter ve Erbay etkisiz hale getirildi. Çatışma sonrası eve giren polis, evde düzenekle kurulmuş bomba, el bombaları ve çeşitli silahlar buldu. Olay yerine Bomba İnceleme ve İmha Şube ile Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri gelerek çalışma yürüttü. Bomba uzmanları, evin içinde patlaması halinde apartmanın çökmesine neden olacak etkiyi yaratacak güçte bir bomba düzeneğinin hazırlanmış olduğunu tespit etti.

TÜRBAN VE KASKET

İki kadın şüphelinin daha önce de bazı eylemlere bizzat katıldıkları anlaşıldı. Öter ve Erbay'ın, geçen Mart'ta Kağıthane'deki Adımlar dergisine bombalı saldırıyla ilgili kamera görüntülerine ulaşıldı. Bir kişi hayatını kaybettiği ve üç kişinin yaralandığı olayın ardından yapılan araştırmalarda, iki MLKP'li kadın bombacının, dikkat çekmeden geldikleri ve binaya giriş yaptıkları anlaşıldı. Eşkal tanımlamasını engellemek amacıyla kadın bombacılardan birisinin başına kasket, diğerinin de türban taktığı belirlendi.

Bilindiği gibi, 25 Mart'ta Kağıthane'deki Hürriyet Mahallesi Cemil Bengü Caddesi'nde 6 katlı bir apartmanın ikinci katında bürosu bulunan Adımlar dergisine bombalı saldırı düzenlenmişti. Olayın ardından yapılan incelemelerde, basınç etkili eski yapım bir bombanın derginin kapısı açıldığında patladığı belirlenmişti.

STAR GAZETESİNE DE BOMBA KOYDULAR

Kadın şüphelilerin, aynı zamanda, Sancaktepe'deki Ak Parti binasına bomba koyulması, star Gazetesi'ne bombalı saldırı ve Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki iki patlama olayının da failleri olduğu bilgisine ulaşıldı.

ESP'DE YÖNETİCİ

Teröristlerden Yeliz Erbay'ın, HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ ile birlikte Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nde (ESP) uzun yıllar yöneticilik yaptığı ortaya çıktı. Kobani'de PYD ve MLKP'li teröristlere bomba eğitimi verdiği belirlenen Yeliz Erbay'ın ablası Şerife Erbay'ın da 1 Kasım seçimlerinde HDP'nin İzmir 2. Bölge milletvekili adayı olduğu öğrenildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Şerife Erbay Bayrampaşa Kağıthane İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500

Yorumlar (49)

Öz diyarbakırlı:

Bu hdp hepsi terorist vatanını milletini seven bunlara oy vermesin

36
5
yanıtYanıtla
BATMANLI:

Aile hayatı yaşamamış, yıllarca hücre evlerinde ahlaksızca yaşam sürmüş, devlet vatan aile sevgisi bilmeyen her türlü pislik ve iğrençlik içinde büyümüş kişiler kalkıp barış ve kardeşlik diyor. Bu ülkede barış içindeyiz , sizin gibi teröristler huzurumuzu bozmadığı sürece bu böylede devam edecek. Biliriz ki sözde barış için kaldırdığınız elinizi indirdiğinizde diğer elinizde sakladığınız bombaları patlatırsınız. . O kadar zavallısınız ki size yazık bile denilemiyor.

32
2
yanıtYanıtla
VatanPerver:

Yanlışlıkla olumlu oy vereceğime olumsuz verdim; kusuruma bakmayınız. Ağzınıza sağlık. . .

yanıt6
yanıt1
???Mobil-ANDROID:

zaten figende terörist bunu bilmeyenmi var. Alayı terörist bunların

27
3
yanıtYanıtla
TÜRK 68Mobil-IOS:

oraya gelen itlerin yuvalarına girmek lazım

26
1
yanıtYanıtla
Amed:

Yalanlarınızda Boğulacaksınız

5
22
yanıtYanıtla
ya aliMobil-ANDROID:

bunlarin topu terorist , güya ezilenlerin sosyal partisiymiş , sonunuz gelir inşallah , yeter türk ve kürt halkina çektirdiğiniz adi insanlar.

20
4
yanıtYanıtla
şevketMobil-ANDROID:

Darısı Figenin başına inşallah hesap ödeme vakti geliyor

22
2
yanıtYanıtla
mng:

Dilek Doğan''da katledildikten sonra yandaş medya çatışmada bir kadın terörist öldü dedi. Bundan sonra kim inanır yalanlarınıza.

5
19
yanıtYanıtla
Vanlı:

Dilek Doğan a da terörist dediniz. evinde veya alehinde bir suç teşkil edecek bulguya rastladınız mı. öldürün sonra terörist muamelesi yapın. Bu şekilde ölümleri meşrulaştıramazsınız

3
19
yanıtYanıtla
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title