Haberler

Suriye'de Tüm Dengeler Değişecek! Rusya ve PYD Anlaştı

Güncelleme:

Moskova, muhaliflere yönelik hava operasyonlarına karadan destek sağlamak için PYD ile anlaştı.

Suriye'yi Hazar Denizi'nden gönderdiği füzelerle vurarak güç gösterisinde bulunan Rusya, Suriye'de her geçen gün yeni bir adım atıyor. Rusya şimdi de, yürüttüğü hava operasyonlarına kara desteği sağlamak üzere harekete geçti.

PARİS'TE BİR ARAYA GELDİLER

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, PYD Eş Genel Başkanı Salih Müslim'le Paris'te bir araya geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada görüşmede IŞİD terör örgütüne yönelik operasyonların ele alındığı belirtildi.

ANLAŞTILAR!

Suriye ve bölgede yaşanan gelişmelerin ele alındığı kaydedilen açıklamada, "IŞİD ve diğer terör örgütlerinden kaynaklanan tehditler değerlendirildi. 30 Haziran 2012'de imzalanan ülkenin bütünlüğü ve laik yapısının korunduğu, etnik ve dini gruplara eşit hakların verildiği Cenevre Mutabakatı temelinde Suriye krizinin çözümünün teşvik edilmesi konusunda mutabık kalındı." ifadesi yer aldı.

KARA OPERASYONLARI İÇİN PYD'NİN DESTEĞİNİ ALDI

Edinilen bilgiye göre Rusya, hava destekli kara operasyonları konusunda PYD'nin desteğini aldı. Rusya'nın arabuluculuğuyla Şam'a giden ve Esad güçleriyle bir araya gelen PYD heyeti, hava operasyonları yürüten Rusya'ya verilecek kara desteği için detayları görüştü.

Görüşmelerin ana konusu ise PYD'nin doğudaki operasyonlara katılması ile ilgili oldu. Askeri işbirliğinin Suriye-Irak sınırını, özellikle de Şedadi ile Hul'u kapsayacağı belirtiliyor. Kürt yetkililerin Şam haricinde Lazkiye'ye de giderek Rus uzmanlarla işbirliğinin boyutunu konuştukları da iddialar arasında.

KAMIŞLI'DA İRTİBAT BÜROSU

Rusya, operasyonların başarı şansını artırmak üzere Şam yönetimi ve PYD'nin de yer alacağı üçlü bir operasyon odası kuracak. Hava destekli kara operasyonlarının koordine edildiği görüşmelerde, operasyonların eşgüdümlü yürütülmesi için Kamışlı'da bir irtibat bürosu kurulması kararlaştırıldı. İrtibat bürosunda Suriyeli 7 subay görev alacak.

Bu arada Rusya arabuluculuğu sonucu PYD'nin, özellikle Haseke'de, IŞİD püskürtüldükten sonra konuşlandığı bazı noktalardan çekildiği ve rejim ordusunun ikmaline olanak sağladığı konuşuluyor. Halep'in Şeyh Maksud Mahallesi'nde Kürtlerin 'muhalifleri' çıkarması ile birlikte ordu kontrolündeki mahallelere geçişlerin açılmasının da bu görüşmelerin meyvesi olduğu kaydediliyor.

ÖZERKLİK SÖZÜ MOSKOVA'DAN

Esad'ı yeniden canlandırmak isteyen Rusya'nın hava operasyonlarının etkisini artırmak için PYD'yi ortak operasyonlara çekme çabası, işbirliği görüşmelerinde hangi alışverişlerin yapıldığı sorusunu da gündeme getirdi. PYD'nin Esad ve Rusya adına cepheye inişi şimdiden "PYD lideri Salih Müslim, özerklik sözünü Moskova'dan aldı" yorumlarına neden oldu.

MÜSLİM, "RUSYA'YA YARDIMCI OLACAĞIZ" DEMİŞTİ

Salih Müslim daha önce Ria Novosti'ye yaptığı açıklamada, Rusya'nın Suriye'de teröre karşı eylemlerini desteklediklerini, operasyonların Suriye'de siyasi çözüm sürecine yardımcı olacağını ifade etmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de yaptığı değerlendirmede terör örgütü IŞİD'e karşı sadece Suriye ordusu ve Kürt yönetimlerin etkili mücadele verdiğini söylemişti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Rusya Federasyonu Salih Müslim Moskova Suriye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500

Yorumlar (338)

HüseyinMobil-IOS:

Artik ortadoğün imaj Kürt ler küracak

46
20
yanıtYanıtla
WAN:

DÜNYA LİDERİ SALİH MÜSLÜM

40
21
yanıtYanıtla
dede:

farelerin lideri desek. . .

yanıt6
yanıt3
zaza:

Dogrusu da buydu türkler kürtlerin değerini bilsin vala h yarın yine arkanızda kürtler olur biran önce kürtlerin kalbini almaya bakın lafla bu işler yürümüyor

38
19
yanıtYanıtla
Gırıkkaleli71:

işine bak!!! siz adam olun da bizim değerimizi bilin sizi adam yerine koydukça azıtıyorsunuz yeryüzünde hangi millet askerini polisini öldürüpte değerimizi bilin, barış istiyoruz der bi düşün bakalım cevabını?

yanıt2
yanıt5
ERZURUM HINISLI:

YPG cok guclu

32
22
yanıtYanıtla
bir adam:

Biz seninleyiz Putin. sen ne BABA adamsin. dünya savasi ciksa ben rusya bayragi altinda adina savasirim

26
25
yanıtYanıtla
Miroğlu:

Naptın lan rus manita mı tavladın:)

yanıt9
yanıt3
Gazi:

Yazıklar olsun senin gibilere. Adamların tarihi hedefleri Boğazları ele geçirmek. Sen de bu yolda hizmet edecek bir aptalsın.

yanıt8
yanıt1
Ali koç:

Babanı sorgulamanı tavsiye ederim

yanıt1
yanıt0
Tüm 338 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title