Haberler

    BOM Yeni Sezona İddialı Başlıyor

    Güncelleme:

    Borusan Otomotiv Motorsport 2014 sezonuna yeni aracı ve yeni yarış programıyla iddialı başlıyor. Ulusal ve uluslararası arenada yarışan ve sayısız başarılara imza atan takım bu yıl araç parkına kattığı BMW 320TC ile ETCC (Avrupa Binek Otomobiller Kupası), Türkiye Şampiyonası ve Endurans serilerinde podyum hedefliyor.




    Türkiye’nin yurtdışında tanıtımına katkı sağlamak ve yurtiçinde motorsporları gelişimini sağlamak amacıyla Borusan Otomotiv tarafından kurulan Borusan Otomotiv Motorsport (BOM), 2014 sezonunda yine yoğun bir yarış programı takip edecek.


    Bugüne kadar Türkiye dışında; Brezilya, Meksika, İspanya, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Portekiz, İngiltere, Almanya, İtalya, Japonya, Macau, Avusturya, Yunanistan, Slovakya, Birleşik Arap Emirlikleri, Macaristan olmak üzere 16 farklı ülkede, 3 kıtada,  23 farklı pistte (Karting ve Formula BMW yarışları hariç) 128 farklı yarışta start alan ve aynı zamanda Dünya Şampiyonasını takip eden tek Türk takımı olan BOM, bu yıl tecrübelerine yenilerini eklemeye hazırlanıyor.


    Son altı sezondur WTCC, ETCC ve Endurans serilerinde yarışan takım 2014 sezonuna yine ETCC ve Endurans serilerine devam edecek.


    ETCC’de 2 ara? 2 pilot


    BOM bu sezon uluslararası arenada 6 sezondur takip ettiği ETCC’ye eli kuvvetli başlıyor. 2010 yılında Avrupa genel klasman 4’üncülüğü, 2012 yılında genel klasman 5’inciliği ve geçtiğimiz sezonda Salzburing’te podyum gören Aytaç Biter, takımın yeni sezonda araç parkına dahil ettiği BMW 320 TC’nin direksiyonunda olacak. Tecrübeli pilot kendi klasmanında 330 hp güç üreten 1,6 lt. Turbo motora sahip BMW 320 TC ile her yarışta mutlak podyum hedefliyor.


    Takımın diğer sürprizi ise BMW 320si ile ETCC’yi takip edecek 17 yaşındaki Kaan Önder olacak.


    Uluslararası arenada 17 yaşında bir T?rk


    Borusan Otomotiv Motorsport’un pilotu olarak 2010 yılından bu yana Borusan Otomotiv ve Castrol ile desteklenen Kaan Önder, bu sezon ETCC’de BMW 320si ile start alacak.


    Önder’in, motorsporlarına başladığı 9 yaşından bu yana ulusal ve uluslar arası arenada 400’e yakın startı bulunuyor. Geçtiğimiz sene Formula 1’in anaokulu diye tabir edilen  Formula BMW Talent Cup’ta  yarışan ve kazandığı 2 birincilik ve bir 2’incilikle hatırı sayılır bir başarıya imza atan Kaan, bu yıl FIA ETCC serisinde boy gösterecek. Henüz ehliyeti bile olamamasına karşın  bu güne kadar kazandığı başarılarla adından sıkça bahsedilen Kaan Önder, hem kendisi hem de Türk motorsporları adına çok önemli bir deneyim yaşayacak.


    Takım sorumlusu İbrahim Okyay; “ Kurulduğumuz 2008 yılından bu yana en büyük amaçlarımızdan biri ülkemizden uluslararası standartta bir sporcu yetişmesine yardımcı olmaktı. Kaan Önder ile birlikte kuruluş amacımızdaki en önemli konulardan birini hayata geçiriyoruz. Geçen yıl Formula BMW’de yarışarak eğitimini en üst seviyede tamamlayan genç sporcumuz  Kaan Önder’i bu sezon henüz 17 yaşındayken FIA ETCC’de yarıştırıyoruz. Bırakın bir Türk sporcusunu dünya da bile bu seviyede bir FIA yarışında start alma şansı ve başarısı yakalayan çok az genç sporcu olmuştur.


    Kaan bu sezon FIA ETCC yarışlarında hangi sonucu alırsa alsın. Hem kendisi hem de Türk motorsporları adına çok önemli bir deneyim yaşayacak ve ilerisi için büyük bir adım olacağına inanıyorum.” dedi.


    T?rkiye’de şampiyonluk serisine devam


    Türkiye Pist Şampiyonası’nda geçtiğimiz sezon Takımlar Şampiyonluğu, Süper Grup Şampiyonluğu ile toplam 4 kupanın sahibi olan Borusan Otomotiv Motorsport, 2014 sezonunda ise 2 aracıyla boy gösterecek. Bugüne kadar 3 kez Takımlar Şampiyonu ve üst üste 7 kez Süper Grup Şampiyonu olan takım bu yıl Levent Kocabıyık ve İbrahim Okyay ile piste çıkacak. Şampiyonluk serisini devam ettirmeye kararlı olan takımın en büyük kozlarından biri Türkiye Şampiyonası’nda her yarışta start alan Levent Kocabıyık olacak.


    Borusan Otomotiv ana sponsorluğunda yarışan takımın diğer sponsorları Toshiba, Castrol Edge, Borusan Lojistik ve Glasurit’tir.


    BMW 320 TC



    G?vde; BMW 320si E90 4 kapılı.

    Motor; Sıralı 4 silindirli turbo beslemeli, düzen: üstten çift kam mili, 16 subab; silindir hacmi: 1598 cc; çap x strok: 77 x85.8 mm; kompresyon oranı: 12.5:1; motor yönetimi: Cosworth Pectel MQ 12; yağlama: kuru karter

    Şanzıman; Arkadan itiş şanzıman: X-trac 6-vites, sequential shift; clutch: carbon-fibre single or double-plate; diferansiyel: mekanik sınırlı kaymalı diferansiyel.


    Şasi; Ön süspansiyon; çift bağlantılı süspansiyon, helezon yaylar, gazlı amortisörler, viraj demiri; arka süspansiyon: beş kollu, çok bağlantılı aks, helezon yaylar, gazlı amortisörler, viraj demiri; direksiyon: hidrolik destekli kramyer.

    Frenler; Hidrolik destekli, çift devreli sistem; ön frenler: 4 pistonlu kaliperler, 332 mm çelik, hava soğutmalı diskler; arka frenler: 2 pistonlu kaliperler, 291 mm çelik diskler.

    Boyutlar; Uzunluk: 4539 mm; genişlik 1858 mm; dingil mesafesi 2763 mm; asgari ağırlık: 1150 kg sürücü dahil.


    BMW 320Si



    G?vde ; BMW 320si E90 4 kapılı


    Motor ; Sıralı silindirli, dikine yerleştirilmiş, düzen: üstten çift kam mili, 16 subab; silindir hacmi: 1999 cm3; çap x strok: 86 x 86 mm; kompresyon oranı: 11:1; azami güç: 8300 d/d’da 275 bg; azami tork: 7250 d/d’da 242 Nm; motor yönetimi BMW Motorsport ECU 404: yağlama: ıslak karter.


    Şanzıman; Arkadan itiş şanzıman: BMW H düzeni 5 ileri, düz kesme dişli ve senkromesiz doğrudan kavrama; debriyaj karbon fiber tek balata; diferansiyel: mekanik sınırlı kaymalı diferansiyel.


    Şasi ; Ön süspansiyon; çift bağlantılı süspansiyon, helezon yaylar, gazlı amortisörler, viraj demiri; arka süspansiyon: beş kollu, çok bağlantılı aks, helezon yaylar, gazlı amortisörler, viraj demiri; direksiyon: hidrolik destekli kramyer.


    Frenler ; Hidrolik destekli, çift devreli sistem; ön frenler: 4 pistonlu kaliperler, 332 mm çelik, hava soğutmalı diskler; arka frenler: 1 pistonlu kaliperler, 291 mm çelik diskler.


    Boyutlar; Uzunluk; 4535 mm; genişlik 1845 mm; dingil mesafesi 2763 mm; asgari ağırlık: 1140 kg (sürücü dahil).

    Kaynak: Carmedya.com / Otomobil

    Formula 1 Türkiye Otomobil Haberler

    Bakmadan Geçme

    Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title