Haberler

Bolvadin'de Lavanta Ekimine Başlandı

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde kuru tarım arazilerinde yüksek gelir getirmesi amacı ile daha önce hiç yetiştiriciliği yapılmamış olan lavanta bitkisi deneme ekimine başlandığı bildirildi.

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde kuru tarım arazilerinde yüksek gelir getirmesi amacı ile daha önce hiç yetiştiriciliği yapılmamış olan lavanta bitkisi deneme ekimine başlandığı bildirildi.

Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Bolvadin Kaymakamlığı Köylerine Hizmet Götürme Birliği desteği ile 8 bin adet lavanta fidesi Bolvadin Yenice Gölü Kooperatifi üyeleri ile Taşlıdere Köyündeki çiftçilere dağıtılmıştı. Proje kapsamında ilçe Kaymakamı Ayhan Akpay, Taşlıdere Köyünde lavanta fidelerinin dikimi sırasında çalışmaları yerinde inceleyerek çiftçilerle ile görüş alışverişinde bulundu. İncelemelerin ardından bir açıklama yapan Kaymakam Akpay, "Fidelerin dikim işlemleri devam etmekte olup Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü teknik personellerince çiftçilere gereken destek verilmektedir. Deneme üretimi neticesinde iklim ve toprak özelliği bakımından lavanta bitkisinin ilçeye uyum sağladığı görülürse lavanta bitkisi çiftçilere tanıtılarak daha geniş kapsamlı yetiştiriciliğin yapılması planlanmaktadır. Proje ile bakımı kolay kuru tarım arazilerinde yüksek getirisi olan lavanta bitkisi çiftçilere tanıtılacak" dedi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ayhan Akpay Bolvadin Yenice Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title