Haberler

Bolulu Şehidi On Bin Kişi Uğurladı

Iğdır'da şehit düşen polis memuru 30 yaşındaki Yaşar Doğançay memleketi Bolu'nun Dörtdivan İlçesi'nde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Gülistan Doğançay şehit eşinin cenazesine sarılıp, fotoğrafını öperek, "Canım canım" diye ağlarken, 2 küçük evladını kucağına alarak, "İki oğlum var, onları da vatana hazırlıyorum" diye seslenince herkesi ağlattı.

Bölücü terör örgütünün yola döşediği bombayı patlatması sonucu şehit olan Yaşar Doğançay için Dörtdivan İlçe Meydanı'nda tören düzenlendi. Şehidin cenazesi "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarıyla meydana getirilirken, birçok kişi gözyaşlarını tutamadı. Şehidin cenazesinin başında polisler nöbet tutarken, yakınları gözyaşlarına boğuldu. Doğum gününe iki gün kala şehit olan Yaşar Doğançay'ın eşi Gülistan, annesi Emine, şehidin kendisiyle aynı ismi taşıyan babası Yaşar Doğançay ile kardeşleri Türk Bayrağı'na sarılı şehidin cenazesine sarılarak ağladılar.

Eşinin fotoğrafını öpüp, okşarken "Canım canım" diyerek ağlayan Gülistan Doğançay, "Aşkım seni çok seviyorum. Hani bayramda burada olacaktın" dedi. Gülistan Doğançay, 2,5 yaşındaki oğlu Ömer Hilmi ve 6 aylık olan oğlu Ahmet Faruk'u kucağına alarak, "İki oğlum var, onları da vatana hazırlıyorum" diye seslenirken herkesi ağlattı. Şehidin cenazesinin başında nöbet tutan polis memuru da gözyaşlarını tutamadı. Gülistan Doğançay ile annesi Emine Doğançay polis şapkaları takarken, bayan polis memurlarınca teskin edilmeye çalışıldılar.

Öğle namazının ardından ilçe meydanında kılınan cenaze namazına Bolu Valisi Aydın Baruş, Düzce Valisi Ali Fidan, Ak Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun ile Fehmi Küpçü, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Ak Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Vali Aydın Baruş cenaze namazı sırasında şehidin polis şapkası takan babası Yaşar Doğançay'ın elini bir an olsun bırakmadı. Okunan duaların ardından şehidin cenazesi gözyaşlarıyla toprağa verilmek üzere Cemaller Köyü'ne götürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dörtdivan Aydın Iğdır Bolu Politika Güncel Haberler

title