Haberler

Bolulu Öğrencilerden Yarış Otomobili

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Otomotiv Bölümünde okuyan 8 erkek öğrenci, 1961 yılında Formula-1 yarışlarında kullanılan otomobilin bir örneğini yaptı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Otomotiv Bölümünde okuyan 8 erkek öğrenci, 1961 yılında Formula-1 yarışlarında kullanılan otomobilin bir örneğini yaptı.

Meslek Yüksekokulu Otomotiv Bölümü son sınıf öğrencileri Aykut Başaran, İbrahim Avcı, Mustafa Yılmaz, Ali Osman Salık, Muhammet Derya, Murat Kavukluca, Ümit Savuran ve Ahmet Erdem Türkmen bir otomobil üretmeye karar verdiler. 1961 yılında F-1 yarışlarında kullanılan yarış otomobilleri konseptinde bir otomobil üretmek için yola çıkan öğrenciler, Bolu sanayisinden 350 TL'ye bozuk bir ATV aracı buldular. Harçlıkları ile aldıkları bu aracı okulun atölyesine götüren öğrenciler aracın motorunu sökerek tamir ettiler. Daha sonra motorda gerekli modifiyeyi tamamlayarak şase üretimine geçtiler. 6 demir profil ile şase imalatına başlayan öğrenciler yine kendi imkanlarıyla ilk önce otomobilin şasesini ardından kaportasını tamamladılar.

"BİZİMLE DALGA GEÇTİLER"

Test sürüşü yapılan otomobil büyük ilgi görürken, öğrencilerden Aykut Başaran, "Biz okulumuzda bir şeyler öğrendiğimizi ispatlamak adına böyle bir yola çıktık. 8 arkadaş 6 profil demirle bu işe başladık. Otomobili yapmaya başladığımızda bizimle dalga geçenler oluyordu. Ama bugün yaptığımız işi görünce herkes bizi tebrik ediyor" dedi.

8 girişimci öğrenci bu yıl okullarından mezun olacaklarını ve yaptıkları bu otomobili kendilerinden sonra gelen öğrencilere gösterilmesi ve örnek olması için okulda bırakacaklarını ifade ettiler. - BOLU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Aykut Başaran Formula 1 Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title