Haberler

Bolulu Aşçılar, Kabaktan Heykel Yaptı

Bolu, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) tanıtıldı.

Bolu, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) tanıtıldı. Fuarda Mengenli usta aşçıların kabaktan yaptığı heykeller yoğun ilgi gördü.

Bolu, bu yıl 19'uncusu düzenlenen dünyanın 5'inci büyük turizm fuarı olarak gösterilen Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) İstanbullularla buluştu. TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen fuarda dünyaca ünlü Mengenli ustaların kabaktan yaptığı heykel ise fuara katılanlar tarafından ilgi ile karşılandı.

BAŞKAN YILMAZ, BOLU'YA DAVET ETTİ

Fuar'a bizzat katılarak standı ziyaret edenleri karşılayan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu'ya yatırım yapmak isteyen özel teşebbüsleri beklediklerini belirterek, "Bolu'da yeni bir ivme kazana golf turizmi açısından Antalya önemli bir yer. Ancak Antalya'da bu sporu yalnızca sonbaharda yapabiliyorsunuz. Antalya dışında 365 gün boyunca golf turizm mi yapılacak bir yer varsa o da Bolu'dur. Şu an golf turizminin yapılması için en az 3 tane saha gerekiyor. Biz sadece bir bölgede 5 tane saha yapılabilecek alanların tespitini yaptık. İnşallah onların alt yapılarını da oluşturmaya çalışıyoruz. Yeter ki Bolu'yu geleceğe taşıyabilecek, turizm yapabilecek insanlar gelsinler. Onları baş tacı yapacağız diyoruz" diyerek, EMITT Fuarı'nın turizm açısından da önemine değindi.

"KENTİ TANITMAK ZORUNDASINIZ"

Yılmaz, "Dünyanın ve Türkiye'nin önemli fuarlarından bir tanesi EMITT Fuarı'dır. Eğer siz kentinizi turizm kenti yapacaksınız tanıtmak zorundasınız. Tanıtmak içinde bu fuarlarda kendinizi göstermek zorundasınız. Burada tur operatörleri ve otellerimiz de var. Ben ilk EMITT Fuarı'na katılım için Bolu'daki otel sahiplerini ikna etmek için ne kadar zorlandığımı biliyorum. Bazılarını zorla getirtmiştik ama artık şu anda onlar artık kendi fuar alanlarında kendilerini pazarlamaya çalışıyorlar. Tabiatın harikası Bolu'yu tur operatörlerine pazarlamaya çalışıyorlar. Biz Bolu'yu anlatarak hissettirmeyiz. Gelin 1 hafta Bolu'da misafirimiz olun. Ondan sonra bir daha Bolu'dan ayrılamazsınız diyorum. Herkesi Bolu'ya davet ediyorum" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Doğu Akdeniz Beylikdüzü Antalya Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title