Haberler

Bolu Valisi Zahteroğulları Okulları Geziyor

Güncelleme:

Ziyaretlerde bir çok okul gezilirken, Zümre toplantılarına da katılan Vali Zahteroğulları, her insanın işinde kendisini yenilemesi ve en iyisini yapabilmek için araştırması gerektiğini ifade ederek, "Size tüm samimiyetimle söylüyorum. Kaymakam değil, Vali değil de inanın küçümseyerek söylemiyorum burada hizmetli olsaydım, emin olun ki Bolu'nun en iyi hizmetlisi olurdum. Burası Bolu'nun en temiz okulu olurdu. İnsan önce işine ve kendine saygılı olmalı" dedi.

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Vali Yardımcısı Ömer Eru ve Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Çavuşoğlu ile birlikte yeni eğitim-öğretim yılına az bir süre kala ilimizdeki okulları gezdiler. İzzet Baysal 50. Yıl ilk ve ortaokulu, Canip Baysal Lisesi, Bolu Spor Lisesi, Behiye Baysal İlkokulu, Mebrure-İlhan Bağışgil Anaokulu, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu, Mustafa Çizmecioğlu Anadolu Lisesi ve Mevlana İlköğretim Okullarını gezen Vali Zahteroğulları, eksiklikler konusunda yerinde incelemeler yaptı.

Diğer taraftan Bolu'daki tün branş öğretmenlerinin değişik okullarda yaptığı Zümre toplantılarına da bu okul gezileri sırasında katılan Vali Zahteroğulları, eğitimdeki başarının artması konusunda öğretmenlerle sohbet etti.
Ziyaretlerde Matematik, Felsefe, Fizik, Sosyal Bilgiler, Okul Öncesi Eğitim, Coğrafya ve Özel eğitim Öğretmenlerinin toplantılarına katılan Vali Zahteroğulları, bu yılki toplantıların geçmiş yıllara göre daha iyi geçtiğini gözlemlediğini ifade etti.
"SİZİN GÖREMEDİĞİNİZ BİR ŞEYİ BAŞKA ARKADAŞLARINIZ GÖREBİLİR"
"Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum" Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları,"Ben bu yıl yapılan zümre toplantılarını takip ediyorum ve geçmiş yıllara oranla daha verimli olduğu söylendi. Bu beni çok mutlu ediyor. Herkes mesleğinde kendini geliştirmeli. Okumalı, araştırmalı, başka kurumlara dünyanın başka yerlerinde kendi alanları ile ilgili ne yapılıyor bakmalı. Bu konuda da kurumdaki her kategoriden insan dinlenmeli, fikir alınmalı. Sizin göremediğiniz bir şeyi başka arkadaşlarınız görebilir. Biz sadece iyi öğrenci değil, aynı zamanda iyi insan, iyi yurttaş yetiştirmeliyiz" dedi.

ÇOCUKLARIMIZ "ANLAMADIM HOCAM" DİYEBİLSİN

Mutlaka çocuklara kendilerini ifade etme şansı verilmesi gerektiğini söyleyen Vali Zahteroğulları, "Diğer yandan çocuklarımıza kendilerini ifade etme şansını mutlaka verelim. Çocuklarımız "Anlamadım hocam" diyebilsin, bir şeyleri sorgulasınlar. Bu konuyu çocuklarımızın hem aileleri karşısında hem de öğretmenleri karşısında yapabilmeli, kendilerini anlatabilmeli. Öğrencilerimize kendilerini ifade edebilme, sorup sorgulama, konuşma fırsatı tanıyın"şeklinde konuştu.

"ŞEFKATLE, ÇOCUĞU ŞIMARTMA İŞİNİ KARIŞTIRIYORUZ"

Konuşmasının devamında hayatından da kesitler sunarak açıklamalarda bulunan Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, çocuklara ailelerin daha iyisini verebilmek için bilmeyerek yanlışlıklar yaptıklarını söyledi. Orta gelir kavramı konusunda örnekler vererek, birikimlerini aktaran Vali, Zahteroğulları, "Bolu'nun genel anlamda ekonomik gelişmesinin önünde de en önemli konuyu da orta gelir kavramına bağlıyorum. Ekonomide orta gelir tuzağı diye bir kavram var. Ülkeler ya yoksuldur yada çok gelişmiştir. Arada gelişmekte olan, gelişmekte sandığını, geliştik deyip ipin ucunu bırakan ülkeler için orta gelir kavramı vardır. Aslında alınacak çok yolları vardır. AR-GE yatırımları vardır, ilerlemek lazımdır. Bu hayatta da böyledir. Ya çok fakir ailelerin çocukları okur yada çok zenginlerin. Fakir çocuk okuyacak hem kendisi hem ailesini kurtaracak, zengin çocukta en iyi eğitimi alıp, en iyi okullarda okuyup fabrikaların başına geçecektir. Arada ne yoksul, ne çok zengin olan ailelerin, orta gelirdekilerin aileleri ise yeter işte babanın evi var, araba da var. İşte bu çocukların bittiği yer bu noktadır. Aslında ailelerin çoğu, şefkatle, çocuğu şımartma işini karıştırıyor. Bunun içindir ki ailelere dönük çalışmalarımız içinde uğraşıyoruz. Çocuklarımıza hedef koymalıyız. Biraz çocuklarımızı biraz da aileleri eğitmek lazım. Ödev vermeme konusu da bence yanlış. Çocuklarımıza ders çalış deyince ödevim yok diyor. Çocuklarımız ders çalışmayı ödev sayesinde yapıyor, ödev olmayınca çoğu ders yapmıyor. Bu çocuğunda ailenin de öğretmenin de işine yarıyor. Bence ödev verilmeli. Günübirlik çocuklarımız çalışmalı, beş dakika da olsa ödevle derslere bakılmalı. Sabahtan akşama kadar ödev verin de çalışın şeklinde değil, kısa bir süre de olsa kitaplar karıştırılmalı" ifadelerini kullandı.

"İNSAN ÖNCE İŞİNE VE KENDİNE SAYGILI OLMALI"

Öğretmenlerin zor ve kutsal bir iş yaptığının farkında olduğunu ama her insanın işinde en iyisini yapabilecek bir şekilde çalışması gerektiğini söyleyen Vali Zahteroğulları, "Ben, zor bir iş, kutsal bir iş yaptığınızın farkındayım. Ancak insan ne iş yaparsa bence en iyisini yapmalı, yapmaya çalışmalı. Size tüm samimiyetimle söylüyorum ki Kaymakam değil, Vali değil de küçümseyerek söylemiyorum burada hizmetli olsaydım emin olun ki Bolu'nun en iyi hizmetlisi olurdum. Burası Bolu'nun en temiz okulu olurdu. İnsan önce işine ve kendine saygılı olmalı. Bunun kimsenin aferin demesi ile bir alakası yok. Ben her zaman kendimi yenilemeye çalışıyorum ve bir gün yeni bir şey yapmazsam vicdani rahatsızlık duyuyorum. Mesainiz zor ama sizlerin kendinizi yenilemenizi istiyorum. Sizde kimseye sormaktan çekinmeyin, bende hep soruyorum, değişik projeler arıyorum. Ben çözemediğim konuları sorarım ve hiç çekinmem, kendimde noksanlık da hissetmem. Siz de öz eleştiri yaparak başarınızı irdeleyin. Daha iyi nasıl iyi şeyler yapabilirsiniz, daha iyi eğitim verebilirsiniz düşünün. Herkes kendi öz eleştirisini yapmalı. Sizin iyiliğinizi belirleyecek durum öğrencilerinizin başarısıdır. İstediğiniz kadar iyi öğretmenim deyin, istediğiniz kadar iyi ders anlatın ama ölçütünüz başarıdır. Ben yıl içerisinde de sınav sonuçlarını takip edeceğim" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Akif Ersoy İzzet Baysal Ömer Eru Bolu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title