Haberler

Bolu - Üniversitelilerden Tefli Kadına Şiddet Protestosu

Üniversitelilerden tefli kadına şiddet protestosu BOLU'daki Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde bir grup öğrenci, 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında tef çalıp şarkılar eşliğide yürüyerek kadına şiddeti protesto etti.

Üniversitelilerden tefli kadına şiddet protestosu

BOLU'daki Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde bir grup öğrenci, 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında tef çalıp şarkılar eşliğide yürüyerek kadına şiddeti protesto etti.

Üniversitenin Gölköy Kampüsü'nde Eğitim Fakültesi önünde toplanan 30 kız öğrenci, 'Katledilen kadınlar isyanımızdır' yazılı pankartla yürüdü. Tef çalarak yürüyen öğrenciler, 'Barış, kadın, özgürlük', 'Erkek vuruyor devlet koruyor' sloganları attı. Kampüs içinde aktivite merkezi önüne kadar yürüyen öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Azize Gür, kadına yönelik şiddeti durdurmak için çıkarılan yasaların gerçek hayatta bir karşılığının olmadığını söyledi. Gür, şöyle konuştu: "Bu şiddet bizim hiç de uzağımızda değil. Kadınların yaşam hakkını, bu ülkede eşit bir yurttaş olabilme hakkını yok etmek isteyen eril zihniyet bizleri adeta bir meta haline getiren fikriyatını her gün toplumun her hücresine dayatmaktadır. Her gün aldığımız cinayet haberleri bile bu yasaların ne kadar işlevsiz kaldığını göstermektedir. Öte yandan uygulanmayan, uygulansa da yetmeyen bu yasalarla birlikte devletin yargısı da biz kadınların aleyhine kan donduran kararlar verebiliyor."

Açıklamanın ardından oturup bir süre daha tef eşliğinde şarkılar söyleyen öğrenciler daha sonra dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Kampüsü Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title