Haberler

Bolu, Izzet Baysal'a Saygı Için Yürüdü

Bolu'ya eğitim ve sağlık alanında 135 eser kazandıran ve 1994'te 'Devlet Üstün Hizmet Madalyası' ile ödüllendirilen hayırsever işadamı merhum İzzet Baysal adına düzenlenen 'Şükran Günleri', 'İzzet Baysal'a Saygı Yürüyüşü' ile başladı.

Bolu'ya eğitim ve sağlık alanında 135 eser kazandıran ve 1994'te 'Devlet Üstün Hizmet Madalyası' ile ödüllendirilen hayırsever işadamı merhum İzzet Baysal adına düzenlenen 'Şükran Günleri', 'İzzet Baysal'a Saygı Yürüyüşü' ile başladı.

Kurduğu vakıf aracılığıyla Bolu'nun her köşesine, köy sağlık ocaklarından hastanelere, kreşlerden üniversiteye, camilerden huzurevlerine 135 tesis yaptıran ve 5 Mart 2000'de vefat eden hayırsever iş adamı İzzet Baysal için her yıl 11- 13 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 'İzzet Baysal Şükran Günleri' başladı. Kent Konseyi tarafından Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin (AİBÜ) desteğiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Ardından İzzet Baysal'a Saygı Yürüyüşü yapıldı. Vali Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, İzzet Baysal'ın kızı Esin Avunduk, diğer protokol üyeleri, öğrenciler ve kent sakinleri İzzet Baysal Caddesi'ni takiben Belediye Meydanı'ndaki İzzet Baysal Anıtı'na kadar belediye bandosu eşliğinde yürüdü.

'ESERLER KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYORUZ'

Burada İzzet Baysal Anıtı'na çelek konuldu. Daha sonra İzzet Baysal'ın hayatı ve eserleri hakkında bilgi verildi. Merhum işadamının yeğeni, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, amcasının tüm eserleri karşılık beklemeden yaptırdığını vurgulayarak şöyle konuştu:

"Sevgili amca; sen Bolulardan hiçbir şey beklemeden karşılıksız verdin her şeyini. Ama işte bir kere daha görüyorsun sevgili amca, onlar da en değerli karşılığı böyle güzellikle veriyorlar. Sana adadıkları bu Şükran Günleri'nde sevgilerini veriyorlar. Her faniye nasip olmayan unutmazlığın örneğini veriyorlar. Senin için her şeyden mühim olduğunu bildiğim vakfına sahip çıkmayı biliyorlar. Bıraktığın varlığa hiç dokunmadan onun gelirlerinin sadece üçte ikisini harcayarak, gösterdiğin yolda Bolu'muza eğitim ve sağlık tesisleri kazandırmaya devam ediyoruz. Bu yıl sonunda Özel İdaremizin tahsis ettiği 10 dönüm arsa üzerinde 2015 yılında inşaatına başladığımız İzzet Baysal Spor Okulu'nu bitiryoruz. Üniversitemizin İzzet Baysal Mengen Kampüsü'nü kuruyoruz. Mengen köylülerimizin bağışladığı 28 bin metrakare araziye Gastronomi Yüksekokulu, Aşçılık Meslek Yüksekokulu, bunların uygulama mutfağı, sosyal tesislerini yapmak üzere planladık. Ayrıca Hukuk Fakültesi için de YÖK onay vermiş. Bakanlar Kurulu da karar verdiği takdirde 2019 yılı başında Hukuk Fakültesi'ne de başlamış olacağız."

Konuşmaların ardından tören sona erdi. 3 gün sürecek İzzet Baysal Şükran Günleri kapsamında çeşitli etkinlikler yapılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Ahmet Baysal İzzet Baysal Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title