Haberler

Bolu Halkı İzzet Baysal İçin Yürüdü

Bolu'da, eğitim ve sağlık alanında 135 tesis kazandıran ve 1994'te Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilen hayırsever iş adamı merhum İzzet Baysal adına düzenlenen 'Şükran Günleri', 'İzzet Baysal'a Saygı Yürüyüşü' ile başladı.

Bolu'da, eğitim ve sağlık alanında 135 tesis kazandıran ve 1994'te Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilen hayırsever iş adamı merhum İzzet Baysal adına düzenlenen 'Şükran Günleri', 'İzzet Baysal'a Saygı Yürüyüşü' ile başladı.

Kurduğu vakıf aracılığıyla köy sağlık ocaklarından hastanelere, kreşlerden üniversiteye, camilerden huzurevlerine 135 tesis yaptıran ve 5 Mart 2000'de hayatını kaybeden hayırsever iş adamı İzzet Baysal için her yıl 11-13 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 'İzzet Baysal Şükran Günleri' başladı. Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nce (AİBÜ) düzenlenen etkinlikler kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Ardından İzzet Baysal'a Saygı Yürüyüşü yapıldı. Merhum iş adamının fotoğrafı bulunan tişörtler giyen 800 öğrenci, İzzet Baysal Caddesi'nin iki tarafında ellerinde İzzet Baysal bayraklarıyla yan yana durdu. Vali Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, AİBÜ Rektörü Prof.Dr. Hayri Caşkun, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, İzzet Baysal'ın kızı Esin Avunduk, diğer protokol üyeleri, öğrenciler ve kent sakinleri, cadde boyunca yan yana duran öğrencilerin arasından Belediye Meydanı'ndaki İzzet Baysal Anıtı'na kadar belediye bandosu eşliğinde yürüdü.

'TÜM HAYIRSEVERLERİN GIPTA İLE İZLEDİĞİ BİR İNSAN OLDUN'

Dzenlenen törende İzzet Baysal Anıtı'na Vali Baruş, Başkan Yılmaz ve Rektör Hayri Coşkun, çelenk koydu. Daha sonra İzzet Baysal'ın hayatı ve eserleri hakkında bilgi verildi. Gençler adına konuşan AİBÜ'de eğitim gören Soulemane Halif Ngagine, mehrum İzzet Baysal'a teşekkür etti. İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ise şöyle konuştu:

"Yatırımların aralıksız devam ediyor sevgili amcam. Herkes biliyor ki Bolulu evlatlarına verdiklerini hep karşılıksız verdin. Onlara verdiğin sayısız tesis için elbette ki karşılık beklemedin. Ülkemizdeki tüm hayırseverlerin gıpta ile izlediği bir insan oldun. 100 bini aşkın Bolulu sana sevgilerini verdi."

Belediye Başkanı Alaadin Yılmaz da İzzet Baysal'ın Bolu'nun babası olduğunu ve yaptığı yatırımların sadece Bolu için değil tüm Türkiye'nin gelişiminde katkısı olduğunu söyledi. Vali Aydın Baruş ise, "Bir şehirle tamamen özdeşleşen, gencinden yaşlısına herkesin kalbinde yaşamaya devam eden çok az insan vardır. İzzet Baysal bu nadir insanlardan biridir. O Bolu halkı için yaptıklarıyla ve miras bıraktığı değerlerle vefatının üzerinden yıllar geçmesine rağmen halkın üzerinde yaşamaya devam etmektedir" dedi.

3 gün sürecek İzzet Baysal Şükran Günleri kapsamında çeşitli etkinlikler yapılacak.

- Bolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Alaaddin Yılmaz İzzet Baysal Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title