Haberler

Bolu'daki Yaralama Davası

Bolu'da kavga ettikleri İranlı komşularını bıçakladıkları iddiası ile yargılanan 4 İranlı'dan 2'si hapis cezası aldı.

Bolu'nun Gerede ilçesinde tartıştıkları Muhammed El Mahmood'u darp ederek bıçakladıkları iddiasıyla "hakaret" ve "yaralama" suçundan yargılanan Muhammed Ahmet, Semih, Muhammed ve Mohammed Hafız'ın yargılanmasına devam edildi.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklardan Muhammed Ahmet Hafız ile şikayetçi olan Muhammed El Mahmood ve avukatları katıldı.

İfadesinde, aynı mahallede yaşadıkları ve komşu oldukları Semih Hafız'ın kendisini bir şey söylemek için çağırdığını dile getiren Mahmood, daha sonra aralarında küfürleşme yaşandığını ve kavga başladığını anlattı.

Bunun üzerine diğer sanıkların da kendisine saldırdığını iddia eden Mahmood, Muhammed Ahmet Hafız'ın bu esnada kendisini bıçaklayarak yere düşürdüğünü savundu.

Mahmood, yaralı bir şekilde karakola giderek şikayette bulunduğunu belirterek, Muhammed Ahmet Hafız'ın cezalandırılmasını istediğini söyledi.

Muhammed Ahmet Hafız ise olayda suçu olmadığını, sadece kavgaya karıştığını ve Mahmood'u Semih Hafız'ın bıçakladığını ileri sürdü.

Sanığın avukatı Volkan Aytop ise olaya 5 kişinin karıştığını kaydederek, "Sanıkların dördünün de mağduru bıçakla yaralayan kişinin Semih Hafız olduğunu söylemesine rağmen, mağdur Muhammed Ahmet Hafız olduğunu iddia ediyor. Semih Hafız çalışmıyor. Ama 3 çocuk babası olan Muhammed Ahmet Hafız çalışıyor ve ailesinin geçimini sağlıyor. Bize göre mağdur suçu Muhammed Ahmet Hafız'a atarak ailenin daha fazla zarar görmesini istiyor." diye savunma yaptı.

Mahkeme heyeti, tüm sanıkların hakaret suçundan beraatine karar verirken, "kasten adam yaralama" suçundan Semih Hafız'ı 5 yıl, yaralama olayına karıştığı gerekçesiyle Muhammed Ahmet Hafız'ı 5 ay hapis cezasına çarptırarak, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Ahmet Gerede Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title