Haberler

Bolu'daki Selin Ardından

Güncelleme:

Sel nedeniyle ev iş yerleri ve tarlalarını su basan vatandaşlar, temizlik ve onarım çalışmaları yaparken, yetkililer de hasar tespite ilişkin araştırmalarını yürütüyor.

Bolu Valisi Zahteroğulları, selden zarar gören Yeniçağa ilçe merkezi ile Hamzabey, Dereköy, Kındıra ve Eskiçağ köyleri ile Bolu - Zonguldak karayolunda incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından AA muhabirine açıklama yapan Zahteroğulları, bölgede ciddi bir sel afeti yaşandığını belirtti.

Kaymakamlar ve diğer görevlilerin muhtarları zamanında uyardığını anlatan Zahteroğulları, camilerden anons yapılarak vatandaşlara bilgi verildiğini, köylerde bulunan hayvanların da tahliye edildiğini söyledi.

Afet bölgelerinde hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Zahteroğulları, "Bundan sonra önceliğimiz hasarları gidermek. Bununla ilgili olarak karayolları, Devlet Su İşleri, İl özel İdaresi ekipleri çalışıyor. Biz tespitleri yaptıktan sonra, teknik olarak hangi eksikliklerin giderilmesi lazımsa ve nasıl bir tahkimat yapılması gerekiyorsa eksik olan teknik detaylar da göz önüne alınarak tamamlanması için çalışma yapacağız." diye konuştu. - Bolu

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title