Haberler

Bolu Dağı Tüneli'nden 12 Milyon Araç Geçti

Güncelleme:

TEM otoyolu üzerinde bulunan Bolu Dağı Tüneli'nden bir yılda 12 milyon araç geçiş yaptı.

D-100 karayolundaki trafik yoğunluğunu azaltmak için yapımına 1990 yılında başlanan ancak 2007 yılında kullanıma açılan Bolu Dağı Tüneli'nin de içinde bulunduğu 23 kilometrelik güzergah, 87 kamerayla anbean takip ediliyor.

Bu kameraların denetimini yapan merkezden karayolu sürekli takip edilerek, yolda tespit edilen aksaklıklar, kazalar ve yangınlar ekiplere telsizler aracılığıyla bildiriliyor. Karayolları Bolu Dağı Tüneli Bakım ve İşletme Şefliği kontrolünde Kaynaşlı-Abant gişeleri arasındaki 23 kilometrelik yolda, 182 personel, 21 araç ile yaz-kış demeden hizmet veriyor.

12 MİLYON ARAÇ GEÇİŞ YAPTI

Karayolları Bolu Dağı Tüneli Bakım ve İşletme Şefliğine göre, 3 bin 25 metre uzunluğundaki 2 tünelden her gün ortalama 32 bin 876 araç geçiş yapıyor.

Trafiğe kayıtlı yaklaşık 20 milyon 500 bin aracın bulunduğu Türkiye'de en çok ilgi gösterilen güzergahta yer alan tünelden geçen yıl 11 milyon 999 bin 740 araç geçti.


218 TRAFİK KAZASI MEYDANA GELDİ

Bolu Dağı Tüneli ve viyadükleri bölgesinde bir yıl içerisinde 218 trafik kazası meydana geldi ve bu kazalarda 6 kişi hayatını kaybetti, 133 kişi yaralandı. Vatandaşlar tarafından 51 araç yangını ihbarında bulunuldu ve bu ihbarlardan 28'i çevre belediyelerin itfaiye ekiplerince söndürüldü. Yapılan ihbarlardan 23'ü ise asılsız çıktı.


EKİPLER GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

Kış aylarının sert geçmesi nedeniyle ekipler TEM otoyolunun ulaşıma açık kalması için çalışmalarını gece gündüz aralıksız sürdürüyor. Karla mücadele kapsamında, otoyolda 2016 yılında 6 bin 800 ton tuz kullanıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Bolu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title