Haberler

Bolu Dağı'nın Yılkı Atları Koruma Altında

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yılkı atlarının At Yaylası mevkinde otlaması - Doğa Koruma ve Milli Parklar 9. Bölge Müdürü Karaağaç: "Ekiplerimiz tarafından da bölgede sık sık çalışmalar yapılarak bu yılkı atlarının zarar görmesi önleniyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yılkı atlarının At Yaylası mevkinde otlaması

- Doğa Koruma ve Milli Parklar 9. Bölge Müdürü Karaağaç : "Ekiplerimiz tarafından da bölgede sık sık çalışmalar yapılarak bu yılkı atlarının zarar görmesi önleniyor."

Bolu Dağı'nın yılkı atları Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğünce korunuyor. Bolu Dağı At Yaylası mevkisinde bin 250 metre rakımlı yaylada yaşayan ve sayıları yaklaşık 65 olan yılkı atlarının bu yıl doğan taylarla sayıları her geçen gün artıyor. Yayla evlerinin yakınlarında bulunan otlaklara gelen ve yaylada yaşayanların büyük baş hayvanlarıyla birlikte otlayan yılkı atları, yaylanın doğal yaşamına bir başka güzellik katıyor.Yılkı atları, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri ve köylüler tarafından yırtıcı hayvanların saldırısı ve vatandaşların telef etmesine karşı sürekli korunuyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylülerin doğaya bıraktığı atların doğal bir yaşama dönüşmesi sonucu yılkı atları olduğunu kaydederek, "Bunlar evcil hayvan olarak değil de yılkı atı olduğu için doğal yaşam alanında diğer yaban hayvanları gibi yaşıyor. Bunların korunması, yaşam alanlarının tespiti, diğer yabani hayvanlarda olduğu gibi takip ediliyor. Ekiplerimiz tarafından da bölgede sık sık çalışmalar yapılarak bu yılkı atların zarar görmesi önleniyor." diye konuştu.Bolu'nun kış şartlarının ağır geçtiği bir il olduğunu hatırlatan Karaağaç, "Yılkı atlarının bulunduğu yaylaya kış aylarında yoğun kar yağıyor. Biz de Doğa Koruma ve Milli Parklar olarak yılkı atlarının aç kalmaması için kış mevsimi boyunca aralıklarla yem takviyesi yapıyoruz. Yaptığımız yem takviyesiyle yılkı atlarının kış mevsimini rahat bir şekilde geçirmelerini sağlıyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Karaağaç Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title