Haberler

Bolu'da Yüzlerce Sanayi Esnafı Kepenk Kapatıp Belediyeye Yürüdü

Bolu Belediye Başkanı Ak Parti'li Alaaddin Yılmaz'ın sanayi sitesinin taşınmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamaya tepki gösteren yaklaşık 600 esnaf, kepenk kapatıp belediye önüne yürüyerek siyah çelenk bıraktı.

Başkan Alaaddin Yılmaz geçtiğimiz günlerde yapılan belediye meclis toplantısında sanayi sitesinin taşınmasıyla ilgili olarak "30 Nisan son. Bundan sonra kimseyi tanımam. 10 dükkan dahi olsa ben orayı yapacağım ama şimdiki yerde olanlar kesinlikle bu kadar rahat olamayacaklar" açıklaması, sanayi sitesinde işyeri bulunan esnafın tepkisini çekti. Başkan Yılmaz'ın söylediği sözlerin ardından sanayi sitesinde işyeri bulunan yaklaşık 600 esnaf öğle saatlerinde kepenklerini kapattı. Sanayi sitesinin girişine de 'Saat 13.00'den mesai bitimine kadar hizmet verilmeyecektir' yazılı pankart asıldı. Esnaf ve işyerlerinde çalışanlarla birlikte yaklaşık bin kişi, sessiz şekilde belediye önüne yürüyerek üzerinde 'Ne siyasetçi ne muhalifiz sadece mağdur ve tehdit edilen esnafız' yazılı siyah çelengi belediye önüne bırakarak Başkan Yılmaz'ı protesto ettiler.

Belediye Başkanı Ak Parti'li Yılmaz'ı alkışlarla protesto eden sanayi esnafı siyah dövizler açtılar. Esnaflar üzerinde 'Konuşarak sesimizi duyuramadık sessizliğimizle sesimizi duyurmaya geldik' yazılı siyah kutuya da işyerlerinin anahtarlarını attılar. Esnafa destek vermek için belediye önüne gelerek ön sıralara giden MHP Bolu Milletvekili adayı Şükrü Gülez'e de esnaf tepki gösterdi. Protesto eylemine siyaset sokmak istemediklerini söyleyen esnaf, Gülez'in arka taraflarda durmasını istediler. Gülez de bir süre esnafın arkasında bekledikten sonra ayrıldı. Esnaf yaklaşık 20 dakika belediye önünde bekledikten sonra sessiz şekilde dağıldılar.

Belediye başkanının kendilerine yönelik tehdit edici sözleri hak etmediklerini belirten Demirciler Nalburcular ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Bozoğlu, "Sanayi esnafı olarak bugün kepenk kapatıp sessiz şekilde eylemimizi yapacağız. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a sanayi esnafına yönelik sarf ettiği sözlere cevap vermek için toplandık. Sanayi sitesi esnafına kimse hakaret edemez" dedi. - Bolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alaaddin Yılmaz Ak Parti Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title