Haberler

Bolu'da 'Yıldız' Tartışması

Bolu'da, kavşağın içerisine çiçeklerle yapılan yıldız, tartışmalara neden oldu.

Bolu'da, kavşağın içerisine çiçeklerle yapılan yıldız, tartışmalara neden oldu. Yerel basında ve sosyal medyada yıldızı Davud'un Yıldızı'na, pentegrama ve bölücü terör örgütünün simgesine benzetenler oldu. Bolu Belediye Başkanı AK Partili Alaaddin Yılmaz yaptıkları işin farklı noktalara çekildiğini belirterek, "Kimin özleminde ne varsa buna çekmiş. Bizi ilgilendiren bir konu değil. Biz yıldız olarak mütalaa etmişiz, onlar neyi arzu ediyorlar ve kendilerini neye yakın hissediyorlarsa o şekilde algılasınlar" dedi.

Bolu Belediyesi Sağlık Mahallesi Dodurga Caddesi üzerindeki kavşağın içerisinde yeniden düzenlemede bulundu. İçerisinde baz istasyonu bulunan saat kulesinin dikili bulunduğu kavşakta eskiden taşlarla şekillendirilen yıldızın yerine çiçeklerle yıldız yapıldı. Çiçeklerle yapılan yıldızın daha belirgin hale gelmesi ile yıldızla ilgili farklı yorumlar getirildi. Bazı yerel internet sitelerinde ve sosyal medyada yapılan yorumlarda kavşaktaki yıldız, Davud'un Yıldızı'na, pentegrama ve bölücü terör örgütünün simgesine benzetildi. Bazı yorumlarda ise Türk Bayrağı'ndaki yıldızın yere konulamayacağı belirtilirken, kimileri PKK'nın simgesine benzemesi nedeniyle derhal ay yıldız yapılmasını isterken, kimisi ise "İsrail mi burası?" diye yorumlarda bulundu.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz kavşağın 'Yıldız Kavşağı' olarak bilindiğini belirterek, "Burada mevcut olan kavşak Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından yıldız olarak algılanmış ve burası daha önce taş ile yapılmış. Şu an üzerine farklı bir sistem oluşturmak için dikilen direkten dolayı taşları sökmüşler ve taşlardan geçmişte yaptıkları yıldızı şimdi çiçeklerden yapmışlar. Bu kadar basit ve tamamen tabii bir olgu" dedi.

Alaaddin Yılmaz yıldızla ilgili haber ve yorumlarla ilgili olarak ise, "Yaptığınız iş ne olursa olsun. Siz bir iş yaparsınız ve bunu farklı insanlar farklı noktalara çekebilirler. Kimin özleminde ne varsa buna çekmiş. Bizi ilgilendiren bir konu değil. Biz yıldız olarak mütalaa etmişiz, onlar neyi arzu ediyorlar ve kendilerini neye yakın hissediyorlarsa o şekilde algılasınlar" diye konuştu. - Bolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alaaddin Yılmaz Dodurga Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title