Haberler

Bolu'da Üniversite Öğrencileri Arasındaki Kavga

AİBÜ Rektörlüğü: "Gerginlik ve kavga ortamlarının hiç kimseye, hiçbir şekilde faydası olmamıştır"

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörlüğü, iki karşıt grup arasında çıkan, 3 kişinin yaralandığı, 23 kişinin gözaltına alındığı kavgaya ilişkin açıklama yaptı.

Rektörlükten yapılan açıklamada, üniversitenin, kurulduğu günden beri öğrencilerine en iyi eğitim öğretim ortamını sunmak ve mezuniyet sonrası döneme hazırlamak için büyük gayret gösterdiği belirtildi.

Eğitim-öğretim ortamının iyileştirilmesi ve geliştirilmesinin yanı sıra öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerini yapabilmeleri için imkanların büyük oranda artırıldığına işaret edilen açıklamada, öğrencilerden kendilerini hayata en iyi şekilde hazırlamasının beklendiği kaydedildi.

Üniversitenin Gölköy Kampüsü'nde iki grubun farklı zamanlarda kavga ettiği anımsatılan açıklamada, şunlar bildirildi:

"Bazı öğrenciler arasında kesinlikle tasvip etmediğimiz, üzücü olaylar meydana gelmiştir. Konuyla ilgili gerekli inceleme ve soruşturma işlemleri başlatılmıştır. Öğrencilerimizin huzur ve güven içinde eğitimini sürdürmeleri için güvenlik birimlerimiz gerekli tedbirleri almış durumdadır. Öğrencilerimiz bilmelidir ki gerginlik ve kavga ortamlarının hiç kimseye, hiçbir şekilde faydası olmamıştır. Bu noktada, her türlü gerginlik ortamından uzak durulması, tahrik ve kışkırtmalara karşı dikkatli olunması, eğitim-öğretimin huzur ve barış ortamı içinde devam etmesi açısından büyük önem taşımaktadır.

AİBÜ Rektörlüğü olarak öğrencilerimizin, eğitim-öğretim için bulundukları üniversitemizde, sağduyulu ve sorumluluk bilinciyle hareket ederek, fikir ve görüşlerini medeni şekilde ifade etmelerini ve şiddet içeren her türlü eylemden uzak durmalarını talep etmekteyiz."

5 Mart'ta iki grup arasında çıkan kavgada 3 öğrenci yaralanmış, 23 kişi gözaltına alınmıştı. - Bolu

Kaynak: AA / Yerel

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title