Haberler

Bolu'da Spor Turizmi Çalışmaları

Vali Ahmet Zahteroğulları, "Yapacağımız yatırım ve yeni tesislerle Bolu'nun spor turizminde daha çok atağa kalkmasını sağlayacağız" dedi.

Vali Ahmet Zahteroğulları, "Yapacağımız yatırım ve yeni tesislerle Bolu'nun spor turizminde daha çok atağa kalkmasını sağlayacağız" dedi.

Zahteroğulları, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bolu'nun Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen takımlarını ağırlayacak bir konuma gelebileceğini belirtti.

Kentin yüzde 65'inin ormanlarla kaplı olduğuna dikkat çeken Zahteroğulları, "Bolu, coğrafik olarak, dağ sporları, doğa sporları, yamaç paraşütü, profesyonel takımların kamp merkezi, kış ve yaz sporları için ideal bir ortama sahip. Şehirde sporun hemen hemen bütün branşlarını yapmak mümkün. Yapacağımız yatırım ve yeni tesislerle Bolu'nun spor turizminde daha çok atağa kalkmasını sağlayarak, kentin gelişmesi konusunda önemli adımlar atılmış olacak" ifadesini kullandı.

Zahteroğulları, Bolu'ya kamp yapmak için sadece yerli takımların değil, yabancıların da geldiğini vurgulayarak, şunları söyledi.

"Azerbaycan, Suudi Arabistan ve İran'dan gelen takımlar da kamp yapıyor. Avrupa ülkelerinden 17-21 yaş arası sporcuların yer aldığı Avrupa Yıldızları Takımı da 10 günlük bir kamp yaptı. Spor turizmi anlamında yapılan yatırımlar, kamp yapmak için ilimizi tercih eden yabancı takım ve sporcuların artması sağlanacaktır. Bugüne kadar 20'ye yakın spor kulübü kamp yaptı ve 30 spor takımı da otellerimizde yerlerini ayırttılar. Misafirlerin büyük oranının futbol takımı olmasının yanı sıra, basketbol takımları ve okçuluk kulüpleri de kamp yapıyorlar. " - Bolu

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Bolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title