Haberler

Bolu'da İlköğretim Okulu Öğrencisine Dayak İddiası

Güncelleme:

Öğrenci velisi, ilköğretim 4. sınıf öğrencisi oğlunun öğretmeni tarafından dövüldüğü iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bolu'da velinin şikayeti üzerine ilköğretim okulunda görevli sınıf öğretmeni hakkında öğrencisini dövdüğü iddiasıyla inceleme başlatıldı.

Öğrenci velisi Fikret Yaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Köroğlu İlköğretim Okulunda eğitim gören 9 yaşındaki oğlu H. Yaman'ın öğretmeni tarafından dövüldüğünü iddia etti.

"Oğlum, arkadaşıyla münakaşa ederken, 'sen haklısın-haksızsın' diyerek çocuğa yumruk atıyor. Yumruğun üzerine çocuğumun burnu kanamış" diyen Yaman, olayın yaşandığı gün kendisinin de okulda olduğunu söyledi.

Yaman, şunları kaydetti:

"Öğle saatlerinde buradaydım zaten, tesadüfen yanına uğradım. Kitap parası vardı, onu vermek için gitmiştim. Bahçeye geldiğimde kendisini göremeyince arkadaşlarına sordum. Sınıfta olduğunu söylediler. Neden dışarıda oynamadığını sordum, bilmediklerini söylediler. Sınıfa gittim, çocuğumu buldum. Ne olduğunu sordum. 'Anıl diye bir arkadaşla münakaşa yaptık. Sinirlendim, burnum kanadı' dedi. Ben de inandım eve gittim. Hatta öğretmenle de görüştüm. Çocukla sıkıntısı olup olmadığını sordum. Bir sıkıntıları olmadığını söyledi ve telaşlı şekilde sınıfa girdi. Meğer zaten 20 dakika önce çocuğu o şekle sokmuş. Tuvalete götürerek, elini, yüzünü temizlemiş."

Olaydan oğlu eve geldiğinde haberi olduğunu ileri süren Yaman, "15.00"te çocuk eve geldi, olaydan 16.00'da haberim oldu. Öğretmeni aradım. Neden böyle bir şey yaptığını sordum. Çok küfür ediyor, 'biraz da siz evde gözükün' dedi. Hocam küfür eden çocuğun dövülmesi gerekmez. 'Şikayet edeceksin' dedim. 'İstediğin yere gidebilirsin' dedi ve telefonu yüzüme kapattı. Ondan sonra olaylar böyle gelişti. Üç gün rapor verdiler. Adli raporu da yarın alacağız" şeklinde konuştu.

Yaman, aynı okuldan iki çocuğunun mezun olduğunu anlatarak, "Bizim okuldan, yönetimden, okulun müdüründen hiçbir sıkıntımız yok. Bu öğretmen 60 yaşına gelmiş artık, emekliliğini isteyebilir ya da başka bir şey yapılabilir. Bu, cezasız kalmamalı. Çocuğumun morlukları 3 gün sonra geçer ama bundan sonra başka bir çocuğa da aynı şeyi yapmayacağının garantisi yok" ifadesini kullandı.

Yaman, oğluna dayak atan öğrenmenin gerekli cezayı almasını istediklerini, olayla ilgili müfettişlerin gerekli incelemeyi yaptığını, savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu, olayın adli boyutunun devam ettiğini vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu da olayla ilgili idari soruşturma başlatıldığını, iki müfettişin okulda inceleme yaptığını anlattı. - Bolu

Kaynak: AA / Yerel

Bolu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

İngilizceci:

zaten hep öğretmen haksız kardeşim. evde iki veletle siz uğraşamıyorsunuz, terbiye etmeden atıyorsunuz okula, oluyorlar okulda 20 velet. sonra senin iki çocukla başedemediğinde attığın dayak makul oluyor öğretmenin 20 çocuğu durduramayınca dayağa başvurması kabahat oluyor. Vurulmasına razı değilsen ya çocuğunu terbiye et ya da peydahlama

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title