Haberler

Bolu'da 60 Kuruşluk Halk Ekmeğine Yoğun İlgi

Güncelleme:

Son dönemde ekmeğe yapılan zam tartışmalara yol açarken, Bolu'da belediyeye ait halk ekmek fırınında üretilen 250 gram ekmek 60 kuruşa satılıyor.

Son dönemde ekmeğe yapılan zam tartışmalara yol açarken, Bolu'da belediyeye ait halk ekmek fırınında üretilen 250 gram ekmek 60 kuruşa satılıyor.

Bolu Belediyesi'ne ait Aktaş Mahallesi'ndeki Halk Ekmek Fırını'nda günde 5 bin ekmek üretiliyor. Ekmekler, fırından ve kentte 11 farklı noktada oluşturulan büfelerden halka 60 kuruşa satılıyor. Kent merkezindeki fırın ve marketlerde 1 liraya satılan 250 gram ekmeği pahalı bulan vatandaşlar, 60 kuruşa satılan aynı gramdaki halk ekmeğine yoğun ilgi gösteriyor. Belediye, halk ekmeğine talebin artması üzerine önümüzdeki günlerde günlük üretim kapasitesini 15 bine çıkarmayı hedefliyor.

Belediye Başkanı AK Partili Alaaddin Yılmaz, beraberindeki heyetle birlikte Halk Ekmek Fırını'nda incelemelerde bulundu. Üretilen ekmeğin piyasadaki ekmeklere göre çok yüksek kalitede olduğunu belirten Başkan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Kaliteli ekmeği daha ucuza vatandaşla buluşturuyoruz. Kaliteli ve aranan ekmek üretmek durumundayız. Şu anda ürettiğimiz ekmekler özel ekmektir. Sektörün lideri olan firmaların ürettiği ekmeklerden daha kaliteli ekmek üretiyoruz. Ama fiyat olarak da hepsinin altında fiyatla satıyoruz. 250 gram ekmeği 60 kuruşa satıyoruz. Aynı standartlardaki ekmeklere göre kalite oranı yüksek, fiyatı da ucuz. Şu anda günlük 4 bin 500 ile 5 bin arası ekmek üretiyoruz. Önümüzdeki günlerde bu sayı 15 bine çıkacak."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Alaaddin Yılmaz Bolu Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title