Haberler

Bolu'da 3 Polise Usulsüz Dinleme Davası

Bolu'da, geçen yıl 24 Şubat'ta usulsüz dinleme iddialarına ilişkin yapılan operasyonda gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan dönemin İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ufuktan Yiğit, komiser Levent Şahin ve polis memuru Bekir Mutlu'nun yargılanmalarına başlandı.

Dönemin Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ali Akçahan Gepdiremen'i usulsüz dinledikleri iddia edilen tutuksuz sanıklar Ufuktan Yiğit, Levent Şahin ve Bekir Mutlu, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya katılmadı. 'Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği', 'haberleşmenin gizliliğini ihlal', 'özel hayatın gizliliğini ihlal' ve 'iftira' suçlarından yargılandıkları davada 3 sanığı avukatları Sinan Barut temsil etti.

Duruşmada tanık olarak dinlenen polis memuru Ş.Y. "Müştekinin Dev-Yol örgütü ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle dinlendiğini biliyorum. İstihbarat Şube'de 3 farklı büro vardır. Bunlar 'A', 'B' ve 'İKK' dır. Normalde Dev-Yol örgütünü 'A' bürosu dinler. Bu dinlemeyi 'B' bürosu yaptı. Bu dinlemeyi normalde benim yapmam lazımdı. Ancak 'B' bürosu dinlemiş. Ben Rektör Yardımcısını tanıyorum. Kendisi sosyal demokrat bir insandı ama illegal örgütlerle bağlantısı yoktu. Normalde dinlemeler emir doğrultusunda yapılır. Keyfi dinleme yapılmaz" dedi.

Diğer tanık polis İ.C. ise söz konusu dinlemenin usulsüz yapıldığını ileri sürdü. Rektör Yardımcısı Gepdiremen'in eski eşi S.D. ise "Eski eşimin hiçbir illegal örgütle işi yoktur. Terör örgütüyle alakalı dinlendiğini sonradan öğrendim" dedi. Mahkeme heyeti, yurt dışı yasağı bulunan 3 sanık için verilen adli kontrol şartı uygulamasının kaldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Bolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Levent Şahin Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title