Haberler

Bolu - Çocuklar Dalından Yesin Diye Parklara Meyve Fidanı Dikildi

Çocuklar dalından yesin diye parklara meyve fidanı dikildi Bolu Belediyesi, çocukların dalından meyve yiyebilmesi için çocuk parklarına meyve fidanı dikmeye başladı.

Çocuklar dalından yesin diye parklara meyve fidanı dikildi

Bolu Belediyesi, çocukların dalından meyve yiyebilmesi için çocuk parklarına meyve fidanı dikmeye başladı.

Bolu Belediyesi kent merkezinde bulunan çocuk parklarına meyve fidanı dikmek için proje başlattı. Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nce 130 parka çocukların dalından meyve yiyebilmesi için elma, armut, kiraz, vişne ve dağ fındığı fidanları dikilmeye başlandı. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Yaşamkent Mahallesi'nde bulunan DASK tarafından yapılan çocuk parkına elma ve armut fidanları dikti.

Çocukların köyde yaşamadığı için meyve ağaçlarını bilmediğini belirten Alaaddin Yılmaz, "Parklarımızın tamamına yavaş yavaş meyveli ağaçlar dikiyoruz. Çocuklarımız artık köyde yaşamadığı için meyve ağaçlarını bilmiyorlar. Bu demek oluyor ki yavaş yavaş kökümüzden kopuyoruz. Endemik bir bitkimiz var, bu da dağ fındığı diye bilinen özel bir fındık. Ondan da bütün parklarımıza dikiyoruz. Bu fındık ve ceviz türü ağaçlar yüzyıllarca yaşayan ağaçlar. Çocuklarımız bunları dalından yesin, istifade etsin diye bunları parklara dikiyoruz. Önümüzdeki günlerde çeşitleri daha da çoğaltacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alaaddin Yılmaz Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title