Haberler

Bolu CHP'li Özcan: Suç Ortaklarını Yargılatacak Yürek Yok Bunlarda

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, terör olaylarının arttığı dönemlerde HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin söylemleri samimiyetsiz bulduğunu söyledi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, terör olaylarının arttığı dönemlerde HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin söylemleri samimiyetsiz bulduğunu söyledi. Özcan, "HDP'lilerin dokunulmazlıkları kaldırılırsa, soruşturmalar genişletilirse HDP'lilerin suç ortağının AK Partililer olduğu ortaya çıkacak. Suç ortaklarını yargılatacak yürek yok bunlarda" dedi.

CHP'li Tanju Özcan, Anayasa Komisyonu'na yaptığı müracaatta hakkında 4 fezleke hazırlandığını öğrendiğini, bunlardan ikisinin Cumhurbaşkanı'na hakaretten olduğunu söyledi. Özcan, "Hakkımdaki fezlekeler terör örgütüne yardım ve yataklıktan değil, veya AK Partili yöneticiler gibi zimmet, irtikap, rüşvet, kalpazanlık, ihaleye fesat karıştırmak gibi konularda değil. Bir kapı açmak istiyorum. Benim dokunulmazlığımın yargılanmama engel olmaması gerektiğini düşünüyorum. Ben bu konuda Cumhurbaşkanı gibi de düşünmüyorum. Her ne kadar da fezlekelerin içeriğine katılmasam da bir Cumhuriyet Savcısı'nın fezleke hazırlama yetkisinin olduğunu düşünüyorum. Ben buna uyuyorum, tanıyorum ve saygı duyuyorum" diye konuştu.

Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işi gücü bırakıp kendisine muhalif olan herkesi takip ettirdiğini belirterek, "Bolu'da benim köy kahvehanesinde yaptığım konuşmada sinekten yağ çıkartır gibi kendisine hakaret çıkartmaya çalışıyor. Türkiye'nin her yerinde canlı bombalar patlıyor, bunları takip eden yok. Yargıyı işine gelmediği zaman eleştiriyor, 'Tanımıyorum' diyor. İşine geldiği zaman yargıyı üzerimizde bize sopa gibi kullanıyor. İstiyor ki biz Cumhurbaşkanı'na en ufak bir eleştiri getirmeyelim. Bu tür fezlekelerle ve suç duyuruları ile bizi sindirmeye çalışıyor. Biz demirden korksak trene binmezdik" dedi.

HDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının Meclis'e gelmesi durumunda 'Evet' oyu kullanacağını açıklayan Özcan, şöyle konuştu:

"HDP'lilerin dokunulmazlıkları kaçıncı kez tartışılıyor. Terör olayları ne zaman artsa, şehitlerimiz sayısal olarak ne zaman artsa Cumhurbaşkanı ve AK Partili yetkililer çıkıyor ve HDP'lilerin dokunulmazlık dosyalarının tozlu raflardan indirilmesini istiyor. Her zaman söylüyorlar ve indirilmeli. Dokunulmazlıkları kaldırılmalı ve Meclis'e gelirse de benim oyum 'Evet' olacak. Ama ben Cumhurbaşkanı ve Ak Parti'yi samimiyetsiz buluyorum. HDP'lilerin dokunulmazlık dosyalarını bunlar Meclis'e getiremezler. Bu HDP'lilerin dokunulmazlıkları kaldırılırsa, soruşturmalar genişletilirse HDP'lilerin suç ortağının AK Partililer olduğu ortaya çıkacak. Suç ortaklarını yargılatacak yürek yok bunlarda. Böyle bir talebin AK Parti tarafından getirileceğine inanmıyorum. Hiç kimse suç ortağını adalete teslim etmez. Adalet önünde konuşursa suç ortağı olduğu ortaya çıkar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tanju Özcan AK Parti Bolu Politika Güncel Haberler

title