Haberler

Bolu CHP Bolu İl Başkanlığı'nda İmzalı Olağanüstü Kongre Çağrısı

CHP Bolu İl Başkanlığı'nda imzalı olağanüstü kongre çağrısıCHP Bolu İl Başkanlığı'da 218 delegeden 146'ının imzası bulunan olağanüstü kongre talebi içeren noter onaylı beyanname, İl Başkanı Kazım Karsu yerinde olmadığı için masasına tutanakla birlikte bırakıldı.

CHP Bolu İl Başkanlığı'nda imzalı olağanüstü kongre çağrısı

CHP Bolu İl Başkanlığı'da 218 delegeden 146'ının imzası bulunan olağanüstü kongre talebi içeren noter onaylı beyanname, İl Başkanı Kazım Karsu yerinde olmadığı için masasına tutanakla birlikte bırakıldı.

CHP Bolu İl Başkanlığı'nda 146 delege, olağanüstü kongre çağrısı yaptı. CHP merkez ilçe eski başkanı Çetin Uç, delegeler İlker Karaoğulları ve Özgür Yıldız, 146 delegenin noter onaylı imzası bulunan olağanüstü kongre talebi içeren beyannameyi İl Başkanı Kazım Karsu'ya teslim etmek istedi. Uç ve delegeler, Kazım Karsu partide bulunmadığı için kongre talebi içeren beyannameyi, hazırladıkları tutanakla birlikte masaya bırakıp ayrıldı. Muhalif delegelerden İlker Karaoğulları, "Maalesef bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığını, CHP Bolu İl Başkanı yapmaktadır. Şu anda bizim imzalarımızı almaktan kaçmaktadır. Bunu almak zorundalar" dedi.

CHP tüzüğüne göre delege sayısının 5'te 1'inin noter onaylı imzası olması halinde 45 gün içinde olağanüstü kongre kararı alınması gerektiğini söyleyen Karaoğulları, şöyle konuştu:

"Çok demokratik bir hakkımızı kullanmak için gelmiştik. Kongrede, il başkanlığı, yönetim kurulu ve il disiplin kurulu üyelikleri asil ve yedekleri ile birlikte seçilecekti. Parti içinde demokratik mücadele vermek için yeniden yapılan merkez ilçe kongresinde il delegasyonunun ortak kararıyla noterden onaylı 146 imzalı olağanüstü il kongresinin yapılması ile ilgili talep beyannamelerini il başkanlığına getirdik. Dün görüşüp randevulaşmamıza rağmen, sayın İl Başkanı Kazım Karsu bugün yerinde yoktu. Biz de teslim tutanağı ile birlikte masasına bıraktık."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özgür Yıldız Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title