Haberler

Bolu Belediyesinin İçme Suyu Projesi

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Su konusunda Bolu geleceğini garanti altına almış, hatta fazlasını da rezerve altına almıştır." dedi.

Bolu Belediyesi Sağlıklı Yaşam ve Spor Merkezi'nde düzenlenen kahvaltıda basın mensupları ile bir araya gelen Yılmaz, belediye başkanı olarak göreve başladığında Bolu halkının arsenikli Çaygökpınar içtiğini hatırlattı.

Bolu'nun her yerinde su kaynaklarının olduğunu belirten Yılmaz, "Bolu'nun doğusunda bulunan suların tamamı Ankara'ya, batı ve kuzeyindeki suların tamamı da İstanbul'a tahsis edilmişken, Bolu mevcut haliyle bırakılmış. Bir hayalimiz vardı, hem Hasanlar Barajı'na hem de İSKİ'ye tahsis edilen Karadere suları kaynağından alınarak Bolu'ya verilebilir mi? Bu bir hayaldi ve başka bir yerlere verilmiş suydu. Bir de su arka yüzeyde kalıyor ve ön yüzeye gelebilmesi için tünel gerekiyordu." diye konuştu.

Yılmaz, hayal edilemeyen bir çalışmayı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bolu Dağı Tüneli'ni açarken bile zorlanan ülkenin küçücük bir şehir olan Bolu'ya neredeyse 3,5 kilometre uzunlukta bir tünelle su getirmesi de pek düşünülecek gibi değildi. Ekip arkadaşlarımızla beraber yoğun çalışmalar sonucunda tek başına iktidar partisinin de belediye başkanı olmamız ve baskılı gayretlerimiz neticesinde şu an Karadere sularının saniyede 300 litrelik kısmı Bolu Belediyesi ve Bolu'ya tahsis edildi. Şu an ilahesi yapıldı. İhaleyi alan firma da bismillah demiş ve işe başlamıştır. İnşallah bundan sonraki yapacağımız toplantıyı tünel açılış ağzında yapmayı Allah bize nasip eder."

Karadere suları ve Çele Barajı projesinin gerçekleşmesiyle birlikte Bolu'nun su ihtiyacının kalmayacağını vurgulayan Yılmaz, "Karadere suları Bolu'nun şu anki nüfusuna yetecek suyu veriyor. Çele Barajı da aynı durumda. Gölköy Barajı'ndaki çalışmaların tamamlanmasıyla su rezervine bakıldığında 1 milyon nüfusa yetecek kadar Bolu'nun su problemini çözmüş oluyoruz. Bolu'nun nüfusu şu an 150 bin. Önümüzdeki süreç içerisinde nüfusun 350 bine kadar çıkmayacağını hesaplarımız gösteriyor. Su konusunda Bolu geleceğini garanti altına almış, hatta fazlasını da rezerve altına almıştır." ifadesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Alaaddin Yılmaz Karadere Bolu Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title