Haberler

Bolu'da Haftalık Gazete Kapandı

Güncelleme:

Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 24 Mart tarihinde haftalık yayınlanan Bolu Havadis, kentte günlük yayınlanan 7 gazeteden Bolu Gündem ve Bolu Olay gazetelerinde denetimlerde bulundu.

Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 24 Mart tarihinde haftalık yayınlanan Bolu Havadis, kentte günlük yayınlanan 7 gazeteden Bolu Gündem ve Bolu Olay gazetelerinde denetimlerde bulundu. İşyeri ruhsatları olmayan Bolu Havadis ile Bolu Gündem gazeteleri için kapatma kararı verilirken, ertesi gün sivil toplum örgütleri eylemde bulundu. Kapatma işlemi gerçekleşmezken, Bolu Gündem gazetesi ruhsat için gerekli evraklarını tamamladı. Ruhsat almak için girişimde bulunmayan Bolu Havadis gazetesine ise bu sabah zabıta ekibi gelerek, kapatma işleminde bulunacağını bildirdi. Gazetenin imtiyaz sahibi Mehmet Demirci'nin bilgisayarları almasının ardından, zabıta ekibi kapıyı mühürledi.

KAPATMA KARARI YAYIN POLİTİKAMIZDAN KAYNAKLI

Bolu'nun sokaklarında laptopu ile gazetesini hazırlayacağını söyleyen Mehmet Demirci, "Bu bizim beklediğimiz birşeydi zaten. Yarım kalan işlerini tamamladılar. Halktan aldıkları gücü bu şekilde kullandılar ama bizi hiçbir güç susturamayacak. Burası bir gazete, bir bakkal dükkanı değil. Biz burada kuruyemiş satmıyoruz, burası bizim gazetemizin ofisi, matbaamız da Ankara'da. Seçim öncesi yapılan baskılar artık seçim sarhoşluğuyla tamamen zulme dönüştü. Halkımız bunları görsün, kime oy verdiğini görsün. Nasıl bir zalimi Bolu'nun başına getirdiğini görsün. Laptopumuzu alacağız Bolu'nun sokaklarında gazetemizi çıkaracağız. Bizi asla ve asla kimse susturamayacak. Konuyla ilgili yasal işlem başlatacağız. Hukuki yollardan hakkımızı arayacağız" dedi.

Evrakları tamamlamak için bir çalışma yapmadığını belirten Mehmet Demirci, "Çünkü buradaki amaç evrak filan değil, buradaki tek amaç bizleri ayaklarına getirip bir şekilde, boynumuzu büküp bir orta yol bulma derdiydi. Eğer biz seçim sonrası sussaydık, yazılarımıza devam etmeseydik bunlar olmayacaktı. Ama biz seçim sonrası da bu kararın yanlış olduğunu ve hangi doğrudaysak o doğruda devam ettik. Bu kapatma kararı tamamen bizim yayın politikamızdan kaynaklı bir karardır. Biz geri adım atmayacağız. Biz işimize yasal, hukuki yollarla devam edeceğiz" diye konuştu.

MEVZU RUHSAT DEĞİL

Kapatma sırasında gelerek meslektaşına destek olan Bolu Gündem gazetesinin ortağı Hüseyin Aykan, "Seçimlerden önce tüm evrakları yaptık verdik, çok afaki şeyler istediler. Tabi ki mevzunun sadece eksik evrak, ruhsatsızlık olmadığını herkes biliyor. Yeni bir dönem açılır, belediye başkanımız yaptığı uygulamaları eleştiren insanlara demokrasi çerçevesinde bakar dedik ama maalesef zihniyet Türkiye'de hiç değişmiyor. Biz gazete olarak daha önce de böyle şeylere maruz kalmıştık. Bu zulümler de gelir geçer ama biz istiyoruz ki artık insanımız sadece ağzında demokrasi lafı olmasın, demokrasi böyle kalbinde yaşayarak, özümseyerek ilerlesin. Ama olmuyor, üzgünüz" dedi.

Hüseyin Aykan kapatma kararının ardından tüm evrakları tamamladıklarını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim hiçbir eksik evrağımız kalmadı. Zar zor olsa da belediyeden hiçbir eksik evrak kalmadığına dair bir belgemizi de aldık ama daha henüz ruhsatımızı vermediler veya buna yönelik bir adım da atmadılar. Gelip bakmadılar da. Bugün kapatırlar mı, kapatmazlar mı paşa gönülleri bilir"

SEÇİM SONUNA KADAR SÜRE VERDİK

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz seçim sonrasına kadar evrakların tamamlanması için süre verdiklerini belirterek, "Ruhsatsızsa, encümen kararı vardır, o uygulanmıştır. Biz onlara zaten seçim sonrasına kadar müsaade etmiştik. Normal bir prosedür işlemiştir. Kimse ruhsatsız bir yerde duramaz, gazete olduğu için ruhsatsız mı olmaları lazım. Gazete olduğu için ruhsatsız durabilir diye bir kanun maddesi olursa hemen uygulayalım. Bize ruhsatsız yeri kapat diyorlar, kapatmazsan bizim üzerimize suç istinat ederler. Bunu duyan ruhsatsız nasıl çalışır diye yazı yazar diye kapattık, gazetecilerden çekindiğimiz için" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Demirci Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title