Haberler

Bolu Artık Engelsiz Kent Oluyor

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Aralık ayı içerisinde Engelsiz Ulaşım Destek Masası'nı hayata geçireceğiz" dedi.

Kentsel Gelişim ve Dönüşüm projeleri kapsamında şehrin altını üstüne getiren ve sokakların çehresini değiştiren Bolu Belediyesi, şimdi de engelliler için projelerini hayata sokuyor. Şehirde engellilere yönelik birçok çalışmayı aynı anda yürüttüklerini belirten Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "İsmet Paşa, Stadyum ve Hastane Caddesi'ni bağlayan Eflatun, Parti, Albay ve Güneş Sokak'ta engellilerimize yönelik kaldırım çalışmaları yapıyoruz.

Ayrıca Hastane Caddesi üzerinde bulunan engelsiz akıllı durak uygulamamızı da bu hafta sonuna kadar 12 durakta daha hayata geçireceğiz. Yine otobüs duraklarımızda kabartmalı seyir cetvelleri ve tutunma barları da bu ayın sonuna kadar yerleştirilmiş olacak" diye konuştu.

Aralık ayı içerisinde Engelsiz Ulaşım Destek Masası adı altında ayrı bir birim daha kuracaklarını söyleyen Başkan Yılmaz, "Bu kapsamda engelli taşıma aracını vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Kayıt altına alınmış engelli ve yaşlılarımız bu hizmetten yararlanmak istediklerinde destek masamızı arayarak randevu talep edebilecekler. Gitmek istedikleri yere bırakılıp tekrar dönüş saatlerinde bırakıldıkları yerden alınıp evlerine götürülecekler. Sistemle ilgili detaylı bilgileri önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız. Bunun yanı sıra pilot bölge içerisinde, standartlara uygun otopark alanları ve hemzemin yaya geçitleri ile sesli uyarı yapan trafik ışığı, trafik işaret ve işaretçileri uygulamalarını da kısa zaman içerisinde hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.

Bolu Belediyesi'nin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Dernekler İl Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü projeye Doğu Marmara Kalkınma Ajansı' da mali destekte bulunuyor. - BOLU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Engelliler Günü Alaaddin Yılmaz Bolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title