Haberler

Bolu - 20 Yıllık Bakkal Dükkanının Mühürlenmesine Tepki Gösterdi

20 yıllık bakkal dükkanının mühürlenmesine tepki gösterdiBOLU'da oturan 45 yaşındaki Erim Ercan, 20 yıldır işlettiği bakkal dükkanın, belediye tarafından yol genişletme ve meydan düzenlemesi projesi kapsamında mühürlenmesine tepki gösterdi.

20 yıllık bakkal dükkanının mühürlenmesine tepki gösterdi

BOLU'da oturan 45 yaşındaki Erim Ercan, 20 yıldır işlettiği bakkal dükkanın, belediye tarafından yol genişletme ve meydan düzenlemesi projesi kapsamında mühürlenmesine tepki gösterdi.

Bolu Belediyesi, Karaçayır Mahallesi Yeniyol Mevkii'ndeki alanı, yol ve meydan düzenlemesi projesi için, İmar Kanunu'nun, 'Arsa ve Arazi Düzenlemesi' başlıklı 18'inci madde kapsamına aldı. Söz konusu alanda tek katlı bakkal dükkanı bulunan Erim Ercan, belediyenin aynı mahallede teklif ettiği hissenin kendi taşınmazına eşdeğer olmadığını ileri sürüp, encüman kararıyla ilgili yürütmeyi durdurma davası açtı. Sakarya 2'nci İdare Mahkemesi, belediye encümen kararında hukuka aykırılık görülmediğine karar vererek davayı reddetti.

Erim Ercan, Sakarya 2'nci İdare Mahkemesi'nce verilen 12 Ocak 2016 tarihli kararın bozulması ve yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay 6'ncı Dairesi'ne başvurdu. Danıştay süreci devam ederken zabıta müdürlüğü ekipleri ruhsatları iptal edilen Erim Ercan'ın tek katlı bakkal dükkanını mühürledi. Erim Ercan, hukuki süreç devam ederken dükkanının mühürlenmesine tepki gösterdi. Ercan şöyle konuştu:

"Ruhsatlarım iptal edilince belediye başkanı ile görüştüm, mağdur olduğumu, 3 çocuğum olduğunu söyledim. Bana, 18'inci madde kapsamına sokulan dükkanıma eş değer bir yer gösterilmesini istedim. 40 yıllık bir dükkan burası. Dava devam ederken bana bu işlemi yaptılar. 3 çocuğumla ortada kaldım. Artık işim yok, gücüm yok. Bana hakkım olana eşdeğer yer verilmedi. Arka taraflarından küçük bir yer verildi. Benim dükkanım ön cephede, bana 1'inci parselden değil, 5'inci parselden yer verildi."

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, Erim Ercan'ın dükkanına karşılık teklif edilen hisseyi kabul etmediğini, niyetinin daha fazlası olduğunu ifade ederek, "Biz hukuk ne derse onu yapıyoruz. Mahkeme kararını verdi, biz de bu karara uyarak dükkanı mühürledik. Belediye hukuksuz bir iş yapmaz. O alanın meydan düzenlemesi ile şehre kazandırılması gerekiyor. Biz kentin menfaatleri doğrultusunda çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ercan Sakarya Danıştay Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title