Haberler

Bolt, Gay ve Powell Hakkında Konuştu

Jamaikalı atlet Bolt: "(Gay ve Powell'da doping çıkması) Bizi biraz geriye götürecek. Umarım gösterdiğim performansla olanları unutturabilirim. Temiz olduğumu biliyorum ve yapmak istediğim tek şey, sporu ileri götürmek" "Hayatta her şeyin mümkün olduğunu öğreniyorsun ama bir sporcu olarak bilinçli olmak zorundasın"

Dünya rekortmeni Jamaikalı sprinter Usain Bolt, Tyson Gay ve Asafa Powell'ın doping numunelerinin pozitif çıkmasını, atletizmi geriye götürecek bir gelişme olarak niteledi ve temiz olduğunu söyledi.

Bolt, 2012 Londra Olimpiyatları'nın açılış töreninin yıl dönümünü nedeniyle 26-28 Temmuz tarihlerinde Kraliçe Elizabeth Olimpiyat Parkı'nda düzenlenecek Sainsbury Oyunları (Elmas Lig Londra ayağı) öncesinde yapılan basın toplantısına katıldı.

Jamaikalı atlet, erkekler 100 metrenin önemli isimleri ABD'li Tyson Gay ve vatandaşı Asafa Powell'ın doping numunelerinin pozitif çıkmasıyla ilgili şunları kaydetti:

"Söylenmemiş birçok şey var bu yüzden ne olacağını görmek için bekliyorum. Başınıza her şey gelebilir ve insanlar hata yapar. Hayatta her şeyin mümkün olduğunu öğreniyorsun ama bir sporcu olarak bilinçli olmak zorundasın. Bu yüzden sana yardımcı olmak için bekleyen bir ekibin var."

Eski 100 metre dünya rekortmeni Powell'a, cep telefonundan "güçlü kal" yazan bir mesaj gönderdiğini söyleyen Bolt, "İnsanlara ilham vermek için buradayım. Koşmak bana verilmiş bir armağan. Yaşananlar bizi biraz geriye götürecek. Umarım gösterdiğim performansla olanları unutturabilirim.Temiz olduğumu biliyorum ve yapmak istediğim tek şey, sporu ileri götürmek" diye konuştu.

2009 Berlin Dünya Şampiyonası'nda, 9.58 saniyelik derecesiyle 100 metre dünya rakorunu kıran Bolt, bu sezon 9.94 saniyenin altına inemedi. - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Usain Bolt Londra Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title