Haberler

Bolluk, Ahenk ve Enerji İçin Permakültür Dizayn Atölyesi

Güncelleme:

Emet Değirmenci tarafından düzenlenen atölye; 14-25 Mayıs tarihleri arasında Bodrum'da gerçekleşecek.

Küresel iklim değişiminin etkilerinin iyiden iyiye hissedildiği günümüzde, kendine yeterliliğin ipuçlarını yakalamak, değişim için cesaretlenmek ve dayanışma ağını genişletmek isteyenler; Gümüşlük Akademisi'nde düzenlenen "Permakültür Dizayn Atölyesi"nde bir araya geliyor! Emet Değirmenci tarafından düzenlenen atölye; 14-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında Bodrum'da gerçekleşecek.

İnsan gereksinimleri, ekolojik prensiplere dayalı olarak ev ölçeğinden kent ölçeğine kadar tasarlanabilir. Permakültürle, bir sistemin "çıktı"sı, öteki sistemin "girdi"si haline getirilip, ortamda var olan enerji (su, güneş, rüzgar, biyokütle vb.) kullanılarak yaşamda bolluk ve ahenk yaratılabilir.

Bu enerjiyi hissetmek, bolluk ve ahenk içinde yaşayıp çalışıp üretmek isteyen herkes; merkezi Bodrum-Gümüşlük'te bulunan Gümüşlük Akademisi'nde bir araya gelerek 12 gün boyunca hem teorik düzeyde, hem de pratik uygulamalarla konuyu ayrıntılarıyla değerlendirecek. Atölyede; permakütür ilkeleri, mıntıka ve dilimler, toprak iyileştirme, bitki ve ağaçlar, ormansal tarım ve gıda ormanı, atık yönetimi, kentsel ve kırsal stratejiler, iklimler ve enerji korunumlu ekolojik yapılar, su hasadı ve arazide su yönetimi, sulak ve kurak alan stratejileri, erozyon, entegre zararlı yönetimi, su kültürü, tasarım stratejileri, yaşayan ekonomi ve eko topluluklar, acil afet durumlarında permakültür ve iklim değişiminde biyobölgesel stratejiler gibi konulara odaklanılacak.

Emet Değirmenci tarafından gerçekleştirilecek 95 saatlik "Permakültür Dizayn Atölyesi"nin 72 saatini Bill Mollison'ın "Permakültür: Bir Tasarım Kılavuzu" (Permaculture: A Designers' Manual) kitabının içeriği oluşturuyor. Atölye sonunda katılımcılara verilecek sertifikayı almaya hak kazanmak için, %100 devamlılık ve kurs sonunda bir proje sunumu zorunlu. Kursun tümüne katılamayacak kişilerin, önceden kayıt yaptırmak koşuluyla; ilgilendikleri konuda (toprak, enerji, su, toplum vb) atölyeye birkaç gün için katılmaları da mümkün. Ancak kurs sertifika amaçlı olduğundan, akış disiplini değiştirilmeyecektir.

"Permakültür Dizayn Atölyesi"; 14-25 Mayıs 2014 tarihlerinde 12 gün boyunca, 9:00-18:00 saatleri arasında Bodrum'daki Gümüşlük Akademisi'nde gerçekleşecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gümüşlük Bodrum Emet Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title