Haberler

Bölgesel Masabaşı Tatbikatı Gerçekleştirildi

Olası afet senaryolarının ve müdahale eylem planlarının ayrıntılarıyla görüşüldüğü tatbikata, Adana’nın yanı sıra Kahramanmaraş, Mersin, Niğde, Gaziantep ve Osmaniye’den destek birlikleri katıldı.

Olası afet senaryolarının ve müdahale eylem planlarının ayrıntılarıyla görüşüldüğü tatbikata, Adana'nın yanı sıra Kahramanmaraş, Mersin, Niğde, Gaziantep ve Osmaniye'den destek birlikleri katıldı.

Afet Tatbikatı Adana Valiliği'nce Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında düzenlenen 'Bölgesel Masabaşı Tatbikatı', Vali Yardımcısı Mustafa Aydın başkanlığında gerçekleştirildi.

İl Afet ve Acil Durum Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nde gerçekleştirilen tatbikata, Adana'nın yanı sıra Kahramanmaraş, Mersin, Niğde, Gaziantep ve Osmaniye'den gelen destek birlikleri katıldı. Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, tatbikata ilişkin yaptığı açıklamada, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce hazırlanan senaryoda belirtilen olayların meydana gelmesi halinde, hizmet gruplarının ilk bir saat, üç saat, yirmi dört saat ve yetmiş iki saatte kurumların neler yapabileceklerine ilişkin tespitlerde bulundu.

İNTERAKTİF TATBİKAT

Senaryo gereği Adana'da meydana gelebilecek '6' büyüklüğünde bir deprem neticesinde enkazda mahsur kalan ölü ve yaralılar, kazazede yakınları ile vatandaşların panik, kargaşa ve psikolojik durumları sonrasında yaşanabilecek artçı depremler, ikincil afetler, yangın, gaz patlaması, kimyasal döküntüler ve bunların meydana getireceği tahribatın yanında, devam eden tehlikeler (elektrik, altyapı, su ve doğalgaz) konularını içeren masabaşı tatbikatı, interaktif soru ve cevaplarla sürdü. Afet planların uygulanmasında yol gösterici niteliği olan verimli ve faydalı geçen tatbikata Vali Yardımcısı Mustafa Aydın'ın yanı sıra, Adana İl Afet ve Acil Durum Müdürü Gültekin Genç, şube müdürleri, Kahramanmaraş, Mersin, Niğde, Gaziantep, Osmaniye gibi destek illerden gelen temsilcileri de hazır bulundu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kahramanmaraş Gaziantep Mersin Niğde Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title