Haberler

Bölgeler Arası Ortak Girişim Projesi

Elazığ'da Bölgeler Arası Ortak Girişim Projesi (BORGİP) kapsamında etkinlik düzenlendi.

Elazığ'da Bölgeler Arası Ortak Girişim Projesi (BORGİP) kapsamında etkinlik düzenlendi.

TÜSİAD ve TÜRKONFED tarafından yürütülen proje kapsamında düzenlenen "İşimizi nasıl büyüteceğiz, gelecek kuşaklara nasıl devredeceğiz" konulu proğram Elazığlı iş kadını ve TÜRKONFED Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasemin Açık'ın ev sahipliğinde yapıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Açık, bölgeler arası gelişmişlik farkının azaltılması için yerel şirketlerin desteklenmesinin önemine değindi. Türkiye genelinde faaliyet gösteren şirketlerin çoğunluğunu aile şirketi olduğunu belirten Açık, bu şirketlerin ikinci kuşaklara aktarılmasında sürdürülebilirlik oranının düşük olduğunu aktardı.

Küreselleşen dünyada ülkelerin sınırlarının öneminin kalmadığını ifade eden Açık, şunları kaydetti:

"Ülkeler arası sosyal, ekonomik, siyasal, kültürel alanlarda dolaşım ve iletişim artmıştır. Bu doku içerisinde hem mal ve hizmet sunumu, hem de bilgi, sermaye, bilişim ve iletişim teknolojileri de serbestçe dolaşmaya başlamıştır. Bu bilgiler ışığında şirketlerin mevcut koşullar içerisinde ürün geliştirme, marka oluşturma, serbest piyasa ekonomisi içerisinde rekabet edebilme gücünü kazanması çok daha zorlaşmıştır. Bu anlamda da şirketlerin geliştirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması yani kurumsallaşarak sürdürülebilirliğini sağlaması da zorunlu hale gelmiştir."

Açılışta konuşan Fırat Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu (FIRATSİFED) Genel Başkanı Yahya Alper Bektaş'da Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde sanayinin gelişmesi ve yatırımların artması için BORGİP'in yeni ve farklı bir yaklaşım olduğunu aktardı.

Konuşmaların ardından TÜSİAD ve TÜRKONFED Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ünlütürk, "Bölgeler Arası Ortak Girişim Projesi" hakkında sunum yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Elazığ Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title