Haberler

Bölge Müdürü Yılmaz, Bozyazı Orman Arazilerini İnceledi

Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk sahasında yer alan orman arazilerinde incelemelerde bulundu.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk sahasında yer alan orman arazilerinde incelemelerde bulundu.

Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bölge Müdürü Yılmaz'a, incelemeleri sırasında İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Çelebi Yıldız, Silvikültür Şube Müdürü Dr. Hakan Keleş, Bozyazı Orman İşletme Müdürü Mehmet Alper ve teknik elemanlar da eşlik ettiler. Yılmaz, Bozyazı Orman İşletme Şefliği'nin 2016 yılı ilk aralama ve budama bakımı ile 2017 yılı programında yer alan kızılçam suni gençleştirme sahaları ile Tekmen Orman İşletme Şefliği'nin ilk aralama ve 2017 yılı programında yer alan kızılçam doğal gençleştirme sahalarında hem silvikültürel hem de üretim faaliyetleri açısından yerinde incelemelerde bulundu.

İncelemelerde, ilk aralama bakım faaliyetlerinde uygulanacak dozun miktarı ve bakım çalışmalarının ağaçların büyümeye ve hektardaki servet artırımına olan katkısı anlatılırken, fıstıkçamı budama faaliyetlerinde meyve verimine yönelik iç budamanın nasıl yapılması gerektiği konusunda da bilgilendirme yapıldı. İncelemelerde, fıstıkçamı kozalağından elde edilen fıstıkların civar orman köylüsüne ekonomik katkısı ve dolayısıyla orman köylülerinin ormanlara sahip çıkması ve koruması konularında değerlendirmelerde bulunuldu.

Kızılçamın hem doğal hem de suni gençleştirme sahalarını da gezen Bölge Müdürü Yılmaz, bu sahalarda üretiminin tamamlandığını, toprak işleme ve tohum takviyelerinin yapıldığını, fidan dikimlerine başlandığını görerek, memnuniyetini dile getirdi. Gençleştirme çalışmalarında, zamanında faaliyetlerin tamamlanması ve dal sermenin önemine vurgu yapan Bölge Müdürü Yılmaz, gençleştirme faaliyetlerinde bütün çalışmaların önemli olduğu, ancak elde edilen gençliklerin korunma ve bakımlarının yapılmasının çok daha önemli olduğunu ifade etti. Doğal ve suni gençleştirme faaliyetleri ile ilk aralama bakım faaliyetlerinde silvikültürel kurallara dikkat etmenin yanında ağaçlardan elde edilecek ürün ve emvallerde kaliteliye önem verilmesinin üzerinde duran Yılmaz, standartlara uygun çalışılması ve denetimlerin sık sık yapılması talimatını verdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orman İşletme Müdürlüğü Mahmut Yılmaz Bozyazı Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title