Haberler

Bölge Hastanesinin Konuk Evi, 3,5 Ayda 7 Bin 500 Kişiyi Ağırladı

Yeter Erdine - Sağlık Bakanlığı'nın bölge hastanesi kabul ettiği İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) bahçesinde kurulan konuk evi, 3,5 ayda 7 bin 500 hasta yakınını ağırladı.

Yeter Erdine - Sağlık Bakanlığı'nın bölge hastanesi kabul ettiği İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) bahçesinde kurulan konuk evi, 3,5 ayda 7 bin 500 hasta yakınını ağırladı.

Konuk evi yapılmadan önce hastanenin bahçesinde kimi zaman kamyonet kasalarında, kimi zaman koridorlarda sabahlamak zorunda kalan hasta yakınları, kalacak yer bulma sıkıntısından kurtuldu.

Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD), Malatya Belediyesi ve İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'nün yaptırdığı 3 yıldızlı otel kalitesindeki konuk evi 3,5 ayda 7 bin 500 kişiye ev sahipliği yaptı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik'in göreve başlamasından kısa bir süre sonra hastane bahçesinde çekilen bir görüntüyü izlemesi ile başlanan konuk evi projesi, Malatya'lı iş adamları ile belediyenin destek sağlaması ile hayata geçirildi.

Hastane bahçesindeki 4 bin 500 metrekare kapalı alana sahip ve 5 katlı binanın yapımı tamamlanarak geçen Ağustos ayında hizmete açıldı.Yaşlı ve engelli hasta yakınları için özel odaların da bulunduğu konuk evinde, hasta yakınlarının çamaşırlarını yıkaması için çamaşır makineleri, ütülerini yapabilmeleri için de ütü odası bulunuyor.

Her türlü ihtiyaç düşünülerek tefriş edilen konuk evinde, iki kişilik odalarda 7 gün 24 saat sıcak su hizmeti veriliyor. Odalarda duşa kabin banyo ile lavabo da bulunuyor. Odalarında televizyon ve buzdolabı da bulunan konuk evinde ücretsiz kahvaltı yapılabiliyor.

Hastanenin Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konuk evinin kurulmasından önce Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan bir çok ilden hasta kabul eden TÖTM'nin bahçesinde kalacak yeri olmayan yoksul hasta yakınlarının konakladığını, hasta yakınlarının hastane bahçesindeki çimlerin üzerinde sabahlamak zorunda kaldığını söyledi.

Bu üzücü manzaraya son vermenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Özgen, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'in bu sorunu MİAD ve Malatya Belediyesine ilettiğini, MİAD, Malatya Belediyesi ve üniversite yönetiminin el ele vererek, konuk evi'ni yaptırdığını ifade etti.

"Üniversite, iş adamları ve yerel yönetimin birlikte verdiği çok güzel, hayırlı bir hizmet oldu" diyen Özgen, konuk evinin hastanenin yıllardır var olan bir sorununu ortadan kaldırdığını belirtti.

Hastanenin Sağlık Bakanlığı tarafından da bölge hastanesi kabul edildiğine işaret eden Ünsal Özgen, "Son zamanlarda bölgenin tamamından ve komşu ülkelerden de hasta kabul ediyoruz. Doğal olarak bizim bir konaklama sorunumuz oluyor. Şu anda gelen hastalar önemli ölçüde bu konaklama hizmetinden faydalanıyorlar. Konuk evimizde kaliteli bir hizmet veriyoruz. Hastalarımız yakınları rahat olduğu için daha rahat tedavi oluyor" dedi.

Özgen, konuk evinin hastanenin hasta sirkülasyonunu da artırdığını, konuk evinin ayda ortalama 2 bin 500 hasta yakınını ağırladığını ifade ederek, "3,5 ayda 7 bin 500 hasta yakınını konuk ettik" dedi.

TÖTM'nin canlıdan canlıya karaciğer naklinde devlet hastaneleri içinde dünyada ikinci, Türkiye'de de birinci sırada olduğunu anlatan Özgen, bu nedenle il dışından çok sayıda nakil hastasının da hastaneye geldiğini kaydetti.

-"Personelimiz amatör ruhla çalışıyor"-

Konuk evinin güzel bir mekan olduğunu anlatan Özgen, "Mekanlar, binalar yapılabilir. Güzel bir mekan. Ama esas orada önemli olan hasta yakınlarından aldığımız teşekkür ifadeleri. Personelimiz amatör ruhla çalışan, gönülleri ile çalışan, gözlerinin içi gülen insanlar. Temel farklılığımızın bu olduğunu düşünüyorum. Personellerimiz isteyerek çalışıyorlar. Bir yardım duygusu içerisinde, bir ev sahipliği duygusu içerisinde çalışıyorlar" diye konuştu.

Türkiye'de bir çok üniversite hastanesinin konuk evi bulunduğuna değinen Özgen, "Bunların bir kısmı vakıf bünyesinde kurulup vakıf bünyesinde işletiliyor. Bir kısmı daha küçük ama üniversite bünyesinde işletiliyor" dedi.

Özgen, konuk evinde son zamanlarda depremzede hastaların yakınlarını ve depremzede aileleri de konuk ettiklerini kaydetti.

- MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title