Haberler

Boksörler artık "pavyon fedaisi" olmuyor

MUSTAFA YILMAZ - Boks antrenörü ve eski milli boksörlerden Ferman Muzaffer, önceki yıllarda boks sporuyla uğraşanların bar, disko, payvon gibi işletmelerde korumalık yaptığını ya da yasa dışı işlerle...

MUSTAFA YILMAZ - Boks antrenörü ve eski milli boksörlerden Ferman Muzaffer, önceki yıllarda boks sporuyla uğraşanların bar, disko, payvon gibi işletmelerde korumalık yaptığını ya da yasa dışı işlerle uğraştığını savunarak, "Şu anda bütün sporcular üniversite mezunu. Hepsi antrenör oluyor, öğretmen oluyor" dedi.

Muzaffer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eskiden boks sporunu meslek haline getirmek isteyenlerin maddi zorluklarla karşılaştığını ve destek bulamadığı için gayrimeşru yollara yöneldiğini söyledi.

Günümüzde milli sporculara hem üniversite eğitimi hem de istihdam bakımından önemli imkanlar sağlandığını belirten Muzaffer, böylece onların gayrimeşru yollara sapmaktan kurtulduğunu anlattı.

Daha önce boksla uğraşmış ve hatta milli takıma girmiş başarılı sporcuların bile bar, disko, pavyon gibi mekanlarda korumalık yaptığını dile getiren Muzaffer, şöyle devam etti:

"Şu anda, Allah'a şükür, milli takımda olan arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu üniversitelerde beden eğitimi bölümlerinde okuyor. Milli takıma girdiğinde üniversiteyi garantiliyorsun, okuduğun süre boyunca millilik bursu alıyorsun. Eskiden devlet destek vermiyordu. Şu anda sporcuyu destekleyen bir sistem var. Sonuçta bu bir dövüş sporu. Eskiden sporcu, bakıyor elinde bir iş yok. Para kazanması da lazım. Ya kötü çevreden dolayı gidip yanlış işlere bulaşıyor ya da barlarda, diskolarda, pavyonlarda korumalık yapıyordu. Şu anda bütün sporcular üniversite mezunu. Hepsi antrenör oluyor, öğretmen oluyor. Bu iş devletin işi. Bir noktadan sonra ne kadar destek, o kadar başarı."

- "Eskiden boksu vahşet olarak görüyorlardı"

Muzaffer, boksun, sadece bu uğraşı meslek haline getirmek için değil spor amaçlı da yapılabileceğini vurguladı.

Teknik, akıl, zeka, güç gibi unsurları bir araya getirdiği için boksun çok güzel ve zevkli bir spor olduğunu bildiren Muzaffer, "Kilo vermek, forma girmek için de ideal. Eforu, kalorisi yüksek olduğu için çok kısa zamanda insanın vücudunu toparlıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de insanların giderek bu branşa ilgisinin arttığına dikkati çeken Muzaffer, bunu fark ederek Bursa'da ilk özel boks salonunu açtığını hatırlattı.

Kentte daha sonra birçok salonun hizmete girdiği bilgisini veren Muzaffer, şunları kaydetti:

"Eskiden boksu vahşet olarak görüyorlardı. Dövüş, kan; bunlar insanlarda 'serseri sporu' imajı uyandırıyordu. Şu anda bu imaj tam tersine döndü. Herkes bu sporu yapıyor. Artık ünlü insanlar bile formlarını korumak için boksa yöneldi. Adriana Lima'dan tutun da Gülben Ergen, Funda Arar'a kadar birçok ünlü isim, formlarını korumak için bu sporu yapıyor. Her meslek grubundan insan bu sporu yapıyor. Bursa'da 3-4 senedir bayanlar da boksa başladı. Onların ilgisi de çok iyi. Tecrübeli hocamız Yılmaz Çağlar, bayanlarda birçok şampiyon boksör yetiştirdi."

- Ferman Muzaffer

Ahıska Türklerinden bir aileye mensup olan ve 1985 yılında doğan Ferman Muzaffer, babası ve kardeşleri gibi boks sporuyla uğraşmayı tercih etti.

Kardeşlerinden Bahram Muzaffer, Türkiye'nin olimpiyatlara gönderdiği boksörlerden biri oldu.

Muzaffer, yaklaşık 10 yıl amatörce uğraştığı boksta 2008'de profesyonelliğe geçti. O, Türkiye'nin ilk profesyonel boksörlerinden biri unvanını elde etti.

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title