Haberler

Boks Müsabakalarına Mehteranlı Kortej Yürüyüşü

Şanlıurfa’da düzenlenecek Bayanlar Boks Şampiyonası nedeniyle kortej yürüyüşü yapıldı.

Şanlıurfa'da düzenlenecek Bayanlar Boks Şampiyonası nedeniyle kortej yürüyüşü yapıldı. Mehter Takımı ile yapılan yürüyüş bölge halkının ilgisini gördü.

Türkiye Boks Federasyonu tarafından düzenlenen 800 kişinin katıldığı Bayanlar Boks Şampiyonası organizasyonu nedeniyle Şanlıurfa kent merkezinde kortej yürüyüşü düzenlendi. Yaklaşık 800 metrelik mesafenin kat edildiği kortej yürüyüşüne Türkiye Boks federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Ekinci, mülki amirler, sporcular ve öğrenciler katıldı. Halk oyunları gösterileri ve korteje mehteran eşlik etti. Mehter takımı, bölge insanının yoğun ilgisini gördü. Aralarında Suriyelilerin de bulunduğu bölge halkının kimi dikkatle mehteranı izleyip cep telefonları ile görüntü çekti. Kimi ise mehteran ile birlikte yürüyerek tempo tuttu. Gençler de mehter takımının arasına katılıp onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Gençlerden bazıları zafer işareti, bazıları bozkurt işareti yaparak mehteran üyeleriyle fotoğraf çektirdi.

Şampiyona ile ilgili bilgi veren Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, şuana kadar şampiyona için 42 ilden 381 sporcunun kayıt yaptırıp, kente geldiğini ifade etti. İdarecilerle birlikte şampiyonanın 800-850 kişiyi bulan bir organizasyona dönüştüğünü vurgulayan Gözgeç, şampiyonanın hayırlı olmasını dileyerek, kent yetkililerine ve bölge halkına gösterilen ilgi nedeniyle teşekkür etti.

Türkiye'nin farklı il ve ilçelerinden 800'e yakın insanın kente geldiğini söyleyen Vali Küçük de, "Bir hafta sürecek görkemli bir şölen. Burada dereceye giren sporcular, olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonasında ülkeyi temsil edecek. Böyle bir organizasyonun açılışını görkemli yapmak istedik. Şehirle bunu paylaşmak istedik. Neşeli ve güzel bir açılış oldu. Bölgemize ve boks dünyasına hayırlı olsun" dedi.

Mehter takımı eşliğinde süren kortej yürüyüşünün bitiş noktasında, Suriye sınırı için devriye atan F-16 savaş uçaklarının Şanlıurfa semalarından geçerken duyulan sesleri "Mehteran hazır, savaş uçakları da geldi. Haydi harbe" esprilerine neden oldu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Harran Üniversitesi Şanlıurfa Türkiye Eyüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title