Haberler

Milli Boksörlerin Saçlarını Zorla Kestiler

Güncelleme:

Kastamonu Boks Kamp Merkezinde yaşandığı ortaya çıkan olayda, sporcu çocukların saçları zorla kesildi ve otobüs ile 50 saat yolculukla şampiyonaya götürüldü.

Türkiye Üst Minikler Boks Milli Takım Antrenörü Mustafa Ural'ın disiplin gerekçesiyle, üst minikler Milli Takım kampında bulunan çocukların saçlarını zorla 3 numaraya vurdurduğu ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanının açıklamasına rağmen Boks Federasyonu Milli Takım Antrenörü Mustafa Ural, çocuklarının saçlarını disiplin gerekçesiyle zorla kestirdi.

MİNİK SPORCULARIN SAÇLARINI ZORLA KESTİRDİLER

Rusya'nın Anapa şehrinde yapılan, Üst Minikler Avrupa Boks Şampiyonası kampına çağırılan 13-14 yaş grubu 17 sporcunun saçları, Milli Takım antrenörü tarafından zorla kestirildiği sanal ortamda paylaşılan fotoğraflar ve yazılarla ortaya çıktı.

DİSİPLİN GEREKÇESİYLE KESİTİRİLMİŞ

Edinilen bilgiye göre, Mustafa Ural'ın disiplin gerekçesiyle sporcuların saçlarını zorla kestirdiği öğrenildi. Saçlarını kestirmek istemeyen ve ağlayarak bu uygulamaya karşı çıkan çocukların, Kastamonu'da bir berbere götürülerek 5'er TL kendi ceplerinden ödettirilerek saçlarının zorla kestirildiği, sporcuların paylaştığı fotoğraflarla gün yüzüne çıktı. Saçları kesilmesin diye yalvaran çocukların yine de saçları kesildi.

SAÇ OLAYININ ARDINDA ŞAMPİYONAYA 50 SAAT YOLCULUK

Yaşanan bu olayın ardından, çocuklarının 15 ülkeden yaklaşık 200 sporcunun katıldığı Üst Minikler Avrupa Boks Şampiyonası'na otobüs ile 50 saat yolculuk yaparak gittikleri ortaya çıktı. Rusya'nın Anapa şehrinde yapılan şampiyonaya Ankara'dan kalkan otobüs ile Karadeniz sahilini dolaşarak, Batum üzerinden kara yolu ile Anapa'ya duraklamalarla beraber 50 saat yolculuk yaptıkları belirtildi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANININ OKUL ÇOCUKLARI İÇİN SAÇ AÇIKLAMASI

25.09.2015 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer yaptığı açıklamada, "Bakımlı ve temiz olmak şartıyla öğrencilerin saçlarını uzatabileceğini açıklamıştı. Okul yöneticileri kuralları uygularken, kılık kıyafet yönetmeliğine uymak zorundadır. Ancak Bakanın açıklamaları doğrultusundan olaya bakarsak, hiçbir öğrenciye saçı uzun diye olumsuz muamele yapılmamalıdır. Öğrencinin saçı uzun ancak temiz ve bakımlı ise, bu duruma göz yumulmalıdır." diye konuşmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Rusya Federasyonu Kastamonu Türkiye Spor Haberler

500

Yorumlar (15)

Putin Mobil-ANDROID:

Türkiye'de okul okunmaz. Yalakalıkla yükselirsin.

5
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Bitlenmislerdir:)

1
3
yanıtYanıtla
KAYDIRAK:

BU ÜLKEDE NORMALDİR ESKİ ZAMANLARDA LİSE ÖĞRENCİLERİ ASKER ŞAPKALARINA BENZER ŞAPKA BİLE TAKMIŞLARDI ŞEKİLCİ ZİHNİYET DİSİPLİN BAHANESİYLE EGOLARINI TATMİN EDİYOR. FIRSAT KİMDEYSE KULLANIYOR.

3
0
yanıtYanıtla
NET:

ASKERDE BİLE 3 NUMARA KALMADI, NEYİN KAFASI BU?

3
0
yanıtYanıtla
Özel görüşMobil-IOS:

İneklik etmişler

3
0
yanıtYanıtla
Merhaba:

O zaman millet olarak destek verelim yardım edelim klüb fakir ise ne yapsınlar öyle boş boş alkışlamak olmuyo haydin pamuk eller cep e. .ne oldu kimseden ses çıkmadı desteklemezsek nur dahakine at arabasi ile giderler. Haydin buyurun yardım etmeye.

1
1
yanıtYanıtla
işkenceye ödül verin bari:

boksu tvde hiç göremedim çünki başarı sıfır. . demekki işkence varmış

2
0
yanıtYanıtla
Osmanlı kafasiMobil-ANDROID:

Cahil Osmanlı kafası işte.

0
2
yanıtYanıtla
TÜRKMENLERE YARDIM NAMUS BORCUDUR:

KÜRTLER İÇİN KOBANİ İÇİN OLMADIK YARDIMLAR YAPAN HATTA ''TÜRK ASKERİNİ KUZEY IRAKTAN ÖLÜMÜNE GEÇİRMEM'' DİYEN BARZANİ HAİNİN ÇETESİ PEŞMERGECİKLERİ TÜRKİYE ÜZERİNDEN SURİYEYE GEÇİREN AKP SİZEDİR SÖZÜMÜZ; TÜRK DEVLETİNİ SİZ YÖNETİYORSUNUZ. . EN AZINDAN KÜRTLERE ETTİĞİNİZ YARDIMI SOYDAŞIMIZ TÜRKMENLEREDE YAPIN. . KIVIRIRSANIZ ALLAH AND OLSUN SİZE BİR DAHA OY VERMEM BİR TÜRK OLARAK İSYAN EDERİM. . . ŞİMDİ TERAZİ ZAMANI. . İŞTE ARŞIN BURDA. . .

0
1
yanıtYanıtla
metehan:

otobüs olayı olmamış ama saç ve disiplin konusuna katılıyorum. sanmayın ki sadece tr de böyle. profesyonel olmak istiyorsan bazı şeylerden ödün vermeslisin

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title