Haberler

Boko Haram ile Mücadele

Birleşmiş Milletler (BM), uluslararası toplumdan, Çad Gölü'nde Boko Haram örgütünün saldırıları yüzünden göç etmek zorunda kalan binlerce kişi için finansal destek talep etti.

Birleşmiş Milletler (BM), uluslararası toplumdan, Çad Gölü'nde Boko Haram örgütünün saldırıları yüzünden göç etmek zorunda kalan binlerce kişi için finansal destek talep etti.

Sahel bölgesinde BM İnsani Yardım Koordinatörü Toby Lanzer, uluslararası topluma seslenerek Çad Gölü'nde acilen insani yardım yapılması gerektiğini, aksi takdirde bölgedeki insani durumun kötüleşeceğini vurguladı.

Çad Gölü'ne 4 günlük resmi ziyaret kapsamında gelen Lanzer, bölgedeki güvenlik ve insani durum hakkında bilgi aldı.

Boko Haram'ın saldırılarından kaçan insanlarla görüştüğünü ve çoğunun hiç bir şey alamadan kaçmak zorunda kaldığını söyleyen Lanzer, insani durumunun endişe verici olduğuna dikkati çekti. Lanzer, içilebilir su ve gıda ihtiyacı duyan mağdurların çeşitli hastalıklara yakalanma riski taşıdığını belirtti.

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisinden (OCHA) yapılan yazılı açıklamada, Sahel bölgesi için 2015'te yapılan yardım çağrısının en önemlisinin Çad için yapıldığını, gerekli olan 572 milyon dolardan şimdilik sadece yüzde 35'inin toplandığını bildirdi.

Öte yandan OCHA, Çad Gölü'nde bu ay içinde güvenli bölgelere sığınmak üzere 41 bin kişinin göç etmek zorunda kaldığını açıkladı.

Boko Haram ile mücadele kapsamında Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin, Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü (MNJTF) oluşturmuştu.

Müdahale gücü görev başladığında, Boko Haram ile silahlı grupların saldırılarına maruz kalan bölgelerde güvenliğin, istikrarın ve insani yardımın sağlanması için çalışacak.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Çad Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title