Haberler

Nijerya'da Boko Haram Katliamı: 2 Bin Ölü

Güncelleme:

Nijerya'da dinci terör örgütü Boko Haram'ın uluslararası bir askeri üssü ele geçirmesinin ardından Baga kasabasında en az 2 bin kişiyi öldürdüğü ve tüm kasabayı ateşe verdiği açıklandı.

Geçtiğimiz cumartesi günü Boko Haram örgütünün ele geçirdiği askeri üssün bulunduğu Baga kasabasında katliam yaptığı belirtildi.

BİNLERCE EVİ YAKIP, HALKI KURŞUNA DİZDİLER

BBC'nin haberine göre, stratejik olarak önemli bir konumda bulunan askeri üssün ele geçirilmesinden sonra Boko Haram binlerce evi ateşe verdi ve kasaba sakinlerini kurşuna dizdi. Kentin yöneticilerinden alınan bilgiye göre sokaklar cesetlerle dolu ve 2 bine yakın insan öldürüldü.

SOKAKLAR CESET DOLU

BBC'nin Nijerya yönetiminde üst düzey yetkili Musa Alhaji Bukar'a dayanarak verdiği bilgiye göre, Boko Haram Çarşamba günü tüm kenti ateşe verdi. Baga caddelerini kaplayan cesetlerin sayısının 2 bin civarında olmasından endişe duyulduğunu dile getiren Bukar, şehrin nüfusunun 10 bin kişi olduğunu ancak şu anda cesetlerden başka bir şey bulunmadığını söyledi.

Kentten kaçanların verdiği bilgiye göre, kimse ölülerini gömmeye vakit bulamadı ve cesetler caddelere terk edildi.

REUTERS'E GÖRE 100 ÖLÜ

Boko Haram örgütü tarafından Baga kentine düzenlenen saldırıyı, Reuters en az 100 ölü olarak duyurdu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Nijerya Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (318)

Bendeniz:

Ayol biz ve çocuklar artik bu İslam dan çok korkuyoruz. . Artik bu İslam yasaklansın . Birde AKP de yasaklansın Ayol. . hepsi vahşi ve belki de bizi yok etmek istiyorlar. . Hayvan kesiyorlar, insan kesiyorlar ve hepsi de teröristler vb. .

84
58
yanıtYanıtla
nilmobilWeb@haberler.com:

Müslümanlık artık din olmaktan çıkmış insanların çıkarları uğruna kullandıkları bir pisikolojik silah olmuş kimisi Müslümanlık adı altında katliam yapmış kimisi de Müslümanlık diye diye ülkeye saray yapmış ama Hristiyanlar dinlerin hicbirzaman çıkarlarına karistirmamislardir...

45
42
yanıtYanıtla
123mobilWeb@haberler.com:

Boko Haram İŞİD AKP MHP ülkücüler

36
49
yanıtYanıtla
Hayal almiyor can dayanmiyor:

Sunniler neden bu kadar Gaddarlar? Belki de atalariniz Emeviler veye Selefiler den size kalan genetik miras olabilir mi?

29
56
yanıtYanıtla
Sunni arap mücahit:

Darisi Turkiyanin basina. . . amin.

12
72
yanıtYanıtla
hakan:

musluman oldugumdan utanmaya basladim.

30
47
yanıtYanıtla
iyi insanmobilWeb@haberler.com:

Haj buyle muslumanlari oldurun iyi inaanlari oldurmeyin muslumanlik olmasaydi dunya ne guzel olurdu

24
50
yanıtYanıtla
selim:

boko haram neyse pkk köpekleride odur hepsi kafirlerin piyonu.

41
29
yanıtYanıtla
kimyagermobilWeb@haberler.com:

Nijeryada, ırakta, suriyede, fransada, şengalde, kobanide, maraşta, çorumda, sivasta, musulda, bağdatta...her yerde katleden müslümanlar, ama yorumcular hala ısrarla, islam barış dini diyorlar, bunu yapan müslüman değil diyorlar ..eee yapan kim,.yani hristiyan müslüman kılığına girip katliammı yaptı. .kuranı okumadan yorum yapmayın, 50 yerde öldürün yazıyor.

30
40
yanıtYanıtla
VultureMobil-IOS:

Fransa'da 12 kişi için dünya ayağa kalktı, bu öldürülen 2000 kişi insan değil mi ? Nerdesin insanlık ?

60
4
yanıtYanıtla
Tüm 318 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title