Haberler

Boğulmalara 'Can Simitli Dolmuşçu' Önlemi

Adana'da, Yaz Aylarında Boğulma Olaylarının Sıklığını Göz Önünde Bulunduran Emniyet Müdürlüğü, Güzergahı Sulama Kanalı Çevresinde Olan 112 Dolmuş Şoförüne Can Simidi Dağıtıp, Kurtarma Eğitimi Verdi.

Adana'da, yaz aylarında boğulma olaylarının sıklığını göz önünde bulunduran Emniyet Müdürlüğü, güzergahı sulama kanalı çevresinde olan 112 dolmuş şoförüne can simidi dağıtıp, kurtarma eğitimi verdi.

Adana'da DSİ'ye ait sulama kanallarında hem serinlemek amacıyla suya girenlerin hem de kazalar sonucu düşenlerin hayatını kaybetmesi nedeniyle Adana Emniyet Müdürlüğü bir dizi önlem aldı.

Polis ekipleri kanal kenarlarında sürekli devriye gezerek çocukların suya girmesini engellemeye çalışırken, geçen yıl da ekiplere can simidi dağıtılarak, olası boğulma riski yaşanılan olaylara nasıl müdahale edecekleri anlatıldı.

Tüm tedbirlere rağmen özellikle sıcakların artmasıyla yaz aylardaki boğulma olaylarının önüne geçemeyen ekipler, bu yıl da güzergahı sulama kanalı çevresinde olan 112 dolmuşun şoförüne can simidi dağıtılarak, kurtarma eğitimi verdi.

Koruma Şube Müdürü ve eğitmen Ali Rıza Gültekin, kurtarma ekiplerinin ihbardan sonra olay yerine gelene kadar belli bir süre geçtiğini belirterek, ''Bu süre içinde şoförler bir kişiyi dahi kurtarsalar önemli. Adana'da bu yıl 25 boğulma olayı oldu. Biz bu tarz önlemlerle bu olayları en aza indirmek istiyoruz'' dedi.

Gültekin, ayrıca, kanalların kenarındaki esnafla da görüştüklerini, kısa süre içinde onlara da can simidi dağıtacaklarını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title