Haberler

Boğulma İhbarı Kurtarma Ekiplerini Harekete Geçirdi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bir vatandaşın denizde bir kişinin boğulma tehlikesi geçirdiği ihbarı üzerine itfaiye, sahil güvenlik, polis, 112 ve cankurtaran ekipleri harekete geçti.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bir vatandaşın denizde bir kişinin boğulma tehlikesi geçirdiği ihbarı üzerine itfaiye, sahil güvenlik, polis, 112 ve cankurtaran ekipleri harekete geçti. Boğulma tehlikesi geçirdiği iddia edilen kişiye rastlanılmazken, vatandaşların 'Burada denize girmek tehlikeli ve yasaktır' tabelasının yanında denize girmeye devam ettiği görüldü.

Kdz. Ereğli ilçesinde akşam saatlerin polise bir vatandaşın Göktepe Mahallesi Erdemir Plajı mevkisinde boğulma tehlikesi geçirdiği ve yardım istediği ihbar edildi. İhbar üzerine polis ekipleri Erdemir plajına giderken, itfaiye, sahil güvenlik, 112 ve Kdz. Ereğli Belediyesi Plajı'nda görevli cankurtaran ekiplerine haber verildi. Erdemir ve Kdz. Ereğli Belediyesi plajında yaklaşık iki saat takip yapan ekipler, denizde boğulan yada boğulma tehlikesi geçiren kişiye rastlayamayınca olay yerinden ayrıldılar.

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, gelen ihbar üzerine plaja geldiklerini ancak bir bulguya rastlayamadıklarını söyledi. Ateş gazetecilere yaptığı açıklamada, "Vatandaşlardan denizde açıkta kollarını açıp yardım isteyen bir kişinin olduğu ihbarı geldi. Bizde itfaiye, cankurtaran, sahil güvenlik, sağlık ve polis ekipleri ile olay yerindeyiz. 10. Kilometreden plaj sonuna kadar taradığımızda herhangi bir şeye rastlamadık. Görevlendirdiğimiz ekipler kişinin soyunduğu yerde yakınları ve eşyaları var mı, onlara bakacaklar" dedi.

Dev dalgalar ve yasak tabelasının altında tehlikeli dalış

Kurtarma ekipleri denizde boğulma tehlikesi geçiren kişiyi aradığı dakikalarda Kdz. Ereğli Belediyesi plajı dışında çekin akıntının bulunduğu ve 'Burada denize girmek tehlikeli ve yasaktır' yazısının yer aldığı tabelanın yakınında vatandaşların dev dalgalara aldırmadan denize girdiği görüldü. Çocukları ile dev dalgalara rağmen denize giren vatandaşların cankurtaran ekipleri tarafından yapılan uyarılarını dinlemediği belirtildi.

Kdz. Ereğli Belediyesi Plajı'nda görevli Can Kurtaran Yıldıray Ağlar, denizde çok büyük dalga çıktığını ve bu nedenle belediye plajını kapattıklarını söyledi. Ağlar uyarmalarına rağmen bazı vatandaşların Kdz. Ereğli Belediyesi Plajı dışında dalgaların arasında tehlikeye rağmen denize girmeye devam ettiğini belirterek "Vatandaşların bu havada çocuklarını denize sokup boğulma tehlikesi yaşamaması için plajı kapattık. Belediye plajı dışında uyarmamıza rağmen denize girenler var. Biraz önce denizin içerisinde boğulma tehlikesi geçiren bir kişi olduğu şeklinde ihbar geldi. Araştırmalarımızda böyle bir olaya rastlanmadı. Dün akşam kalabalığın arasında boğulma tehlikesi geçiren bir bayanı kurtararak, 112 ekipleri tarafından hastaneye ulaşmasını sağladık. Halkımızdan isteğimiz bu tür havalarda bize yardımcı olmaları ve denize girmemeleri. Deniz şu anda çok tehlikeli. Çekmeler oluyor. Bu havada ben bile denize girsem zorluk çekerim" dedi.

Kdz. Ereğli'de dev dalgalara rağmen vatandaşların denize girdiği Mervealtı mevkisinde geçtiğimiz yıllarda çok sayıda kişi boğularak hayatını kaybetmişti. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Göktepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title