Haberler

Boğulan Gencin Organları Umut Işığı Oldu

Güncelleme:

Rize'de 4 gün önce boğulma tehlikesi geçiren ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen Murat Civelek'in organları, ailesi tarafından bağışlandı.

Rize'de beyin ölümü gerçekleşen Murat Civelek'in kalp, karaciğer, böbrek ile korneaları, organ nakli bekleyen hastalara nakledilmek üzere çeşitli illere gönderildi.

Alipaşa mevkisinde 4 gün önce boğulma tehlikesi geçiren 26 yaşındaki Civelek'in, tedavi gördüğü Rize Devlet Hastanesinde beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine hastane yönetimi Civelek'in ailesiyle görüştü.

Ailenin organları bağışlamaya karar vermesi üzerine sağlık ekibi tarafından ameliyatla alınan Civelek'in kalbi, Ankara Yüksek İhtisas Hastanesinde nakil bekleyen 19 yaşındaki hastaya uçak ambulans ile gönderildi. Civelek'in karaciğeri İzmir Medical Park Hastanesine, sağ böbreği Atatürk Üniversitesine, sol böbreği Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesine, korneaları ise Samsun 19 Mayıs Üniversitesi hastanesinde organ nakli bekleyen hastalara gönderildi.

Rize Devlet Hastanesi Yöneticisi Hasan Velioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanede ilk kez organ bağışı gerçekleştiğini belirterek, şunları söyledi:

"Civelek, 4 gün önce suda boğulma gerekçesiyle tedavi altına alınmıştı. Beyin ölümü gerçekleşince yakınlarına organ bağışı konusunda gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Kendilerinin rızasıyla organları bağışladılar. Hastanemizde gerçekleşen bağış acil olarak organ bekleyen hastalarımıza umut ışığı oldu. Aile yakınları organ bağışlayarak hayat bağışladılar. Aileye çok teşekkür ediyorum. Diğer vatandaşlarımızın da bu konuda daha duyarlı olmalarını diliyorum."

Organ nakli operasyonunu yürüten anesteziyoloji ve reaminasyon uzmanı Dr. Mustafa Sakın ise aile yakınlarının çok duyarlı ve örnek davranış sergilediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hastayı maalesef tüm müdahaleye rağmen kurtaramadık ama ailesinin organlarını bağışlamasıyla birçok insanımıza umut ışığı olduk. Alınan kalp, karaciğer, iki böbrek ve kornealar uygun kişilere gönderildi. Buna sebep olan ailesine çok teşekkür ediyorum. Ülkemizde organ nakli bekleyen birçok insan var ve bu insanlara Rize'den umut ışığı olduk. Aileden bu istek geldiğinde büyük heyecanla çalışmaya başladık. Bu süreçte bize destek olan herkese de çok teşekkür ediyoruz." - Rize

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title