Haberler

Boğazlıyan'da Çanakkale Zaferi Konferansı Düzenlendi

Boğazlıyan İlçe Müftülüğü, "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" etkinlikleri kapsamında konferans düzenledi.

Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen konferansa, Belediye Başkanı Hamdi Demir, Ağır Ceza Reisi Melik Durmaz, İlçe Müftüsü Mehmet Güler, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Boğazlıyan Müftüsü Mehmet Güler, Çanakkale Zaferinin Türk Milletinin tarihinde çok önemli bir yer teşkil ettiğini belirterek "Çanakkale Zaferi Türk milletinin adeta var oluş kavgası ve var oluş zaferidir. Bu zaferin 101'inci yılını kutluyoruz. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi anıyoruz, onların şefaatlerine nail olmayı diliyoruz" dedi.

Konferansta konuşmacı olarak katılan Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Yılmaz, Çanakkale Zaferi'nin çok önemli olduğunu ifade ederek, " İslam tarihinde, İslam ümmetinin çok önemli üç dönüm noktası vardır. Bunlar Bedir Savaşı, 1071 Malazgirt Zaferi ve Çanakkale Savaşıdır" dedi. Yılmaz, "Çanakkale Geçilmez dedirten ecdadımız da Bedrin aslanları kadar şecaatlidir. Şehitlik anlayışı, şehadet duygusu, bu milletin soluk-soluk, cephe-cephe koşmasına, bu toprakları kanlarıyla sulamasına, bu topraklarda milletimizin yaşamasına, bayrağımızın sonsuza kadar dalgalanmasına, ezanın bu semalardan sonsuza kadar dinmemesini sağlamışlardır" diye konuştu.

Konferansta, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" adlı şiirinin okunmasıyla son buldu. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Mehmet Güler Ömer Yılmaz Boğazlıyan Yerel Haberler

title