Haberler

Boğazlıyan'a Kız Öğrenci Yurdu Yapılacak

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesine Avukat Mehmet Altun tarafından 100 kişilik modern kız öğrenci yurdu yaptırılacak.

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesine Avukat Mehmet Altun tarafından 100 kişilik modern kız öğrenci yurdu yaptırılacak.

Boğazlıyan Belediye Başkanı Erdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni devlet hastanesi karşısına arsası belediye tarafından tahsis edilen 100 kişilik kız yurdu yapılacağını söyledi.

Belediye Başkanı Erdal, güzel yatırımın Boğazlıyan'a hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunarak, en iyi yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu vurguladı.

100 kişilik kız öğrenci yurdu için temel kazı çalışmalarının başladığını belirten Erdal, "Sağolsun Avukat Mehmet Altun'un himayesinde barınma sıkıntısı çeken kız öğrencilerimizi burada barındıracağız. Hayırseverimiz annesinin hayrına yaptırıyor. Bu yılın sonu veya önümüzdeki yıl içerisinde bitirilmesi planlanıyor," dedi.

Kız öğrenci yurdunun tüm finansmanının hayırsever tarafından karşılandığını ve yapımı tamamlandıktan sonra Boğazlıyan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edileceğini söyleyen Erdal, "Arsa ise Boğazlıyan Belediyesinin 3 bin 100 metrekare yurt alanımız var, tabi bunun içerisinde sosyal alanlar, araç parkları ve yeşil alanları da kattığımız zaman çok güzel ve mükemmel modern bir yurt ortaya çıkacak." diye konuştu.

Avukat Mehmet Altun ise, Boğazlıyan'a kız öğrenci yurdu için ilk çalışmayı başlattıklarını ifade etti.

Yurdun yapılmasına maddi ve manevi olarak her türlü desteği vereceğini dile getiren Altun, şöyle konuştu:

"Bunun gibi 6-7 tane eser yaptırdım Allah'ın izniyle. Hakkari Yüksekova'da yaptırdığım okul üst üste 2 yıldan bu yana birinci çıkarıyor ve okul dimdik ayakta. Bunun yanı sıra orada halkın çok büyük desteğini gördüm. Sonra Kayseri'de okul yaptırdım. Boğazlıyan'a. Burada genç yaştayken kaybettiğim annemin adını yaşatacak olan güzel bir kız yurdu yapmayı düşündüm. Çok modern güzel bir kız öğrenci yurdu yaptırarak halkımızın hizmetine sunmak için geldim. Boğazlıyan'ımız için hayırlı uğurlu olsun."

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Altun Boğazlıyan Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title