Haberler

Boğazına Saplanan Demirle Hastaneye Getirildi

Güncelleme:

Adana'da çenesinin altına inşaat demiri saplanan çocuk, sevk edildiği Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu.

Adana'da çenesinin altına inşaat demiri saplanan çocuk, sevk edildiği Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu.

Alınan bilgiye göre, Adana'da kardeşi ile oyun oynarken dengesini kaybederek düşen 13 yaşındaki Halil Güneş'in boğazına inşaat demiri saplandı. Önce Osmaniye'ye ardından da Gaziantep'e sevk edilen Güneş'in boğazındaki demir, Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesinde yaklaşık bir saat süren ameliyatla çıkarıldı.

Hastanede tedavisi süren çocuğun annesi Gülhan Güneş, oğlunun sağlığına kavuşmasına vesile olan doktorlara dua etti.



Oğlunun, Adana'da yer olmadığı için önce Osmaniye'nin Düziçi ilçesine, oradan da uzman doktor bulunmadığı için Gaziantep'e sevk edildiğini anlatan anne Güneş, "Kardeşi ile oyun oynarken düşen oğlumun boğazına inşaat demiri saplandı. Demir, Gaziantep'te başarılı operasyonla çıkartıldı" dedi.

Baba Bekir Güneş de oturdukları evin yanında bulunan inşaatlardaki demirlerin açıkta olduğunu, bunun da risk oluşturduğunu belirterek, oğlunun tedavisinde emeği geçenlere teşekkür etti.

"HAYATA KIL PAYI TUTUNDU"

Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Müslüm Polat ise çocuğun sağlığına kavuştuğunu ifade ederek, "Demir, şah damarın 1 milimetre yanından saplanmış. Çocuk, kıl payı yaşama tutundu" diye konuştu.

Demirin yerinden oynaması durumunda boyna giden şah damarın parçalanabileceğine işaret eden Polat, hastanın düzgün ve hızlı şekilde taşınarak riskin önlendiğini sözlerine ekledi.



112 Acil Servis ekiplerinin hassas çalıştığını ve gerekli bilgileri yolda vererek zaman kazandırdığını vurgulayan Polat, şunları kaydetti:

"Zamanında bilgi ve müdahale hayati önem taşıyor. Hastamız Osmaniye Düziçi'nde olduğu için 112 Acil Sağlık Servisi ekipleri ile telefon trafiği yaşandı. Hasta hakkında gerekli bilgiler verildi. Biz de acil değerlendirerek hastayı hemen kabul ettik. Demiri, damarları koruyarak bulunduğu yerden başarılı şekilde çıkardık" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Ersin Arslan Halil Güneş Osmaniye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title