Haberler

Boğaziçi Yarışları İçin Kulaç Attılar

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından 24 Temmuz'da düzenlenecek Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın İzmir elemelerine 175 kişi katıldı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından 24 Temmuz'da düzenlenecek Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın İzmir elemelerine 175 kişi katıldı. Katılımcılar arasında emekli Binbaşı 75 yaşındaki Ali Yıldır da yer aldı. Yıldır, İstanbul Boğazı'ndaki akıntıdan korkmadığını söyledi.

TMOK, 24 Temmuz'da İstanbul Boğazı'nda Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı düzenleyecek. Yarış için bu yıl 2 bin 789 Türk ile 63 ülkeden bin 32 yabancı başvurdu. Katılımcı sayısını 2 bine düşürmek için elemeler başladı. İstanbul ve Adana elemelerinin ardından bugün de 100'üncü Yıl Atatürk Yüzme Havuzu'nda İzmir elemesi yapıldı. Haftaya Ankara'da yapılacak eleme sonrası 3 Temmuz'ta TMOK'un internet sitesinde yarışın katılımcı listesi açıklanacak.

ÇOĞUNLUK ORTA YAŞLARDA

İzmir'den yarışmaya katılmak için 175 kişi başvurdu. Katılımcıların çoğunun orta yaşlarda olması dikkat çekerken kadınların sayısı azdı. Elemeyi geçenler 24 Temmuz Pazar günü İstanbul'da Kandilli'den boğazın serin ve akıntılı sularına atlayıp, Ortaköy'e doğru 6.5 kilometre yüzecek. Yüzücülerin bileklerine güvenlik için çip takılacak. Komadorlar, SAT komandoları, dalgıçlar görev yapacak, helikopter havadan uçuşla kontrolü sağlayacak.

TMOK Üyesi Zeynep Nilüfer Sanvar, havuzda 800 metre yüzdürerek eleme yaptıklarını belirterek, "Boğazı geçmek zor, akıntı var. Biz tekniğe bakmıyoruz, önemli olan hızlı yüzmesi. Bu nedenle havuzda 30 dakikadan fazla kalanı sudan çıkarıyoruz. Stile bakmıyoruz ama, tabi iki Boğaz da sırt üstü ya da kurbağalama ile geçilmez" dedi.

'YUNUSLARLA YÜZMEK İSTERİM'

Geçen yıl da elemelere katılan ancak seçilemeyen emekli binbaşı Ali Yıldır, sağlık kontrolünü yaptırıp elemeye geldiğini belirterek şöyle konuştu:

"Ben 50 yıldır paletle yüzüyorum. Bir yıldır paletsiz yüzüyorum. Açık denizde rahat yüzerim. Geçen yıl Çanakkale 1915 yarışlarını 40 dakika ile tamamladım. Geçen hafta Cunda Adası'nda 2.5 kilometre yüzdüm. Boğazı da geçerim. Özellikle yunuslarla yüzmek isterim. Ben akıntıdan korkmam ama havuzda hiç yüzmedim."

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title